Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια για να “τιμήσουν” την εισβολή!

File Photo: Αεροπλάνα της τουρκικής Πολεμικής. Φωτογραφία τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Για πρώτη φορά φέτος, τουρκικά πολεμικά F 16 πέταξαν -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- στις 2.15 τα ξημερώματα πάνω από την κατεχόμενη παραλία στο Πέντε μίλι όπου είχε γίνει η απόβαση του τουρκικού στρατού στην εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.

Η πρόκληση αποφασίστηκε να γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σκοπιά μέχρι το πρωί» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι όμως η πρώτη φορά που συμμετέχουν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «Σκοπιά μέχρι το πρωί» είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Πέντε Μίλι στις 21.30 σήμερα, παραμονή της μαυρης επετείου της τουρκικής εισβολής. Περιλάμβανε και και συναυλία από τον τραγουδιστή Γιασάρ.

Χωρίς να αναφέρεται ο αριθμός των πολεμικών, μεταδίδεται ότι στις 2.15 μετά τα μεσάνυχτα τουρκικά F 16 για πρώτη φορά θα πετούσαν πάνω από την συγκεκριμένη παραλία κάνοντας μια περιστροφή ως ένδειξη χαιρετισμού προς τον κόσμο που θα ήταν εκεί.

Στο μεταξύ, το πρωί σήμερα διοργανώθηκε εκδήλωση στην κατεχόμενη Λευκωσία στην μνήμη του Τούρκου “Πρωθυπουργού της εισβολής”, Μπουλέντ Ετζεβίτ, όπου βρίσκεται άγαλμά του, από την «εστία Σονμεζσιζλέρ» (εθνικιστικό σωματείο κυρίως εποίκων) στην παρουσία του παράνομου «αναπληρωτή προέδρου της βουλής», Ζορλού Τορέ.

Εξάλλου, επαφές από το πρωί έχουν στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη, την παράνομη «κυβέρνηση» και την παράνομη «βουλή» ξένοι βουλευτές που βρίσκονται εκεί για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ομάδα αυτή αποτελείται από βουλευτές από την Βόρεια Μακεδονία, το Κιργιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιορδανία κα το Τσαντ, το οποίο έχει κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας με το ψευδοκράτος.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

Οι άθλιοι Τατάρ και Έρογλου υπερηφανεύονται για εισβολή: Συμφωνία 2 κρατών, άνοιγμα Βαρωσίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: