Τελειώνουν τα ψέμματα για όλους: Σε μια εβδομάδα οι πρώτοι S-400 στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομιλεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία EPA, GEERT VANDEN WIJNGAERT, POOL




Είναι προφανές ότι φτάνει η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων. Μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων, αντιπαραθέσεων, ανοιχτών ή συγκαλυμμένων απειλών, το σίριαλ τελειώνει.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου στο τουρκικό κανάλι TGRT.

«Θα δείτε μόλις περάσει η εβδομάδα. Ο πρόεδρος μας έχει μιλήσει για το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης. Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήδη πέρασε. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε να υλοποιείται η συμφωνία για τους S-400», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η παράδοση των S-400 αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να φτάσει στην κορύφωσή της η ένταση των σχέσεων Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών που φυσικά επηρεάζει και τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Όλα είναι ανοιχτά και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των ΗΠΑ για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία.

Όπως όλα δείχνουν έχει εκμηδενιστεί το ενδεχόμενο να μην γίνει η παραλαβή.

Αυτές οι κυρώσεις θα επιβληθούν στην Τουρκία εάν ο Τραμπ δεν σώσει τον Ταγίπ Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: