Στην παγκόσμια κατάταξη της Google Scholar το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

File Photo: Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΚΠΑ, STR
Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε παγκόσμιες κατατάξεις και μία από αυτές είναι και η νέα κατάταξη της Google Scholar.

Μάλιστα, στη λίστα αυτή καταφέρνει να πάρει μία αρκετά καλή θέση και σε παγκόσμιο, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο!

Ανάμεσα σε 5011 Πανεπιστήμια, το ΕΚΠΑ κατέλαβε την 10η θέση στην Ευρώπη και την 72η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η λίστα, που έχει το όνομα «Top Universities by Top Google Scholar Citations» δημοσιεύτηκε στις αρχές Ιουλίου και περιλαμβάνει 30 ελληνικά πανεπιστήμια και φορείς εκπαίδευσης. Το ΕΚΠΑ είναι αυτό που κατακτά την υψηλότερη θέση στις δύο λίστες!

Σύμφωνα με την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, στην πεντάδα των καλύτερων ελληνικών Πανεπιστημίων βρίσκονται, επίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην θέση 334 με 651.553 ετεροαναφορές, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 390 με 554.502 ετεροαναφορές, το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 415 με 517.362 ετεροαναφορές, και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 456 με 463.321 ετεροαναφορές.

Η κατάταξη της Google Scholar συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των καθηγητών και ερευνητών των Ιδρυμάτων. Αυτές οι αναφορές/ παραπομπές καταχωρίζονται στην πλατφόρμα Google Scholar. Για τη συμπλήρωση της φετινής λίστας η διαδικασία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου.

Αυτή η κατάταξη των πανεπιστημίων της Google Scholar βασίζεται στον αριθμό των αναφορών του ονόματος του εκάστοτε καθηγητή και του έργου του έχουν γίνει σε άρθρα και έρευνες άλλων συγγραφέων και καθηγητών άλλων Πανεπιστημίων. Οπότε, έτσι δηλώνεται και το συνολικό έργο του Πανεπιστημίου σε ερευνητικό επίπεδο!

Πηγή: neolaia.gr

 

Μηταράκης: Η επικουρική σύνταξη θα βρίσκεται σε προσωπικό λογαριασμό κάθε ασφαλισμένου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal