Μεγάλη απώλεια, λέει ο Πούτιν: Πυρκαγιά με 14 νεκρούς σε υποβρύχιο του ρωσικού Ναυτικού

Το υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά είχε βάση στο Severomorsk της Ρωσίας. EPA, STR




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε “μεγάλη απώλεια” τον θάνατο 14 ναυτών σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για την τραγωδία αυτήν.

“Είναι μια μεγάλη απώλεια για το πολεμικό ναυτικό και για τις ένοπλες δυνάμεις στο σύνολό τους”, είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό να διεξαχθεί έρευνα “για να βρεθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας”.

Το ερευνητικό βαθυσκάφος είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις οι 14 ναύτες.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τουλάχιστον 14 Ρώσοι ναυτικοί έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε ερευνητικό υποβρύχιο κατά την διάρκεια αποστολής, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

  • Το υποβρύχιο διενεργούσε βυθομετρική μέτρηση στα ρωσικά χωρικά ύδατα και είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα και τον πυθμένα του Ειρηνικού για σκοπούς του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο. Το πλήρωμα κατάφερε να κατασβέσει την φωτιά, ωστόσο από τον καπνό και τις αναθυμιάσεις έχασαν την ζωή τους 14 άνθρωποι.

Το υποβρύχιο έχει ήδη ρυμουλκηθεί στην Βάση του ρωσικού Ναυτικού στην πόλη Σεβέρομορσκ στην Θάλασσα του Μπάρεντς στην βόρεια Ρωσία.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και διερευνώνται. Την έρευνα ανέλαβε προσωπικά ο επικεφαλής του ρωσικού Ναυτικού Νικολάι Εφίμοφ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2000 το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς, ύστερα από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πρωραίο του τμήμα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT

Η Μουμπάι δοκιμάζεται από τους μουσώνες: Τουλάχιστον 27 νεκροί στην Ινδία [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: