Πρόσω ολοταχώς Μητσοτάκη για προσλήψεις σε υγεία-ασφάλεια: Το κράτος υπηρετεί τον πολίτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ψηφίζει στην Βουλή , Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. Με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέων αντιπροέδρων κοσμητόρων και γραμματέων του Σώματος, συνεδρίασε η Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κικίλιας, Τάκης Θεοδωρικάκος και Θόδωρος Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

  • Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.
  • Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα -και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους- 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε:

  • «Προχωρήσαμε χωρίς καμία καθυστέρηση στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια και στη δημιουργία μιας πιο λειτουργικής και λιγότερο δαπανηρής δομής». Και πρόσθεσε: «Γιατί πιστεύουμε πως το κράτος πρέπει πρωτίστως να μπορεί να υπηρετεί με αποτελεσματικότητα τους πολίτες».

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από video στο οποίο τονίζεται ότι μειώθηκαν οι Γενικές Γραμματείες κατά 30% και ο κρατικός μηχανισμός στελεχώθηκε άμεσα με άξιους ανθρώπους από την αγορά και την κοινωνία, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιοι είναι οι έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν αντιπρόεδροι και κοσμήτορες στη νέα Βουλή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: