Ποιοι είναι οι έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν αντιπρόεδροι και κοσμήτορες στη νέα Βουλή

FILE PHOTO: Στο παλαιότερο αυτό στιγμιότυπο, βουλευτές ψηφίζουν για την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος στη Βουλή, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Μετά την εκλογή του προέδρου η Βουλή συνεδρίασε και πάλι για να αναδείξει τους οκτώ αντιπροέδρους και τους υπόλοιπους αξιωματούχους για την παρούσα Περίοδο.

Στην θέση του Α’ Αντιπροέδρου του κοινοβουλίου εξελέγη ο Νικήτας Κακαλμάνης (ΝΔ) με 290 ψήφους και 5 παρών, Β’ Αντιπροέδρου Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ) με 212 ψήφους και 83 παρών, Γ ‘ Αντιπροέδρου Θανάσης Μπούρας με 273 ψήφους και 22 παρών, Δ Αντιπροέδρου Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) με 282 ψήφους 13 παρών, Ε Αντιπροέδρου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 214 ψηφους και 81 παρών, Στ’ Γιώργος Λαμπρούλης με 273 ψήφους 22 παρών, Ζ’ Απόστολος Αβδελάς με 180 ψήφους και 114 παρών και Η’ Σοφία Σακοράφα με 243 ψήφους 52 παρών.

Στην θέση των Κοσμητόρων εξελέγησαν οι Βασίλης Υψηλάντης, Αννη Μάνη Παπαδημητρίου και Μάριος Κάτσης και των Γραμματέων οι Ευάγγελος Λιάκος, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Βασιλειάδης, Μαρία Κεφάλα, Ραλλία Χρηστίδου και Απόστολος Πάνας.

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας με ευρεία πλειοψηφία: Πήρε 283 ψήφους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: