Πως ο εθνικιστής Σαλβίνι παίζει με τους μετανάστες και τους φόβους των Ιταλών και κερδίζει…

File Photo: Ο Ματέο Σαλβίνι. EPA, MATTEO BAZZI




Η επίθεση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι στους μετανάστες αποδίδει καρπούς, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Αναφέρει:

Παρά την πτώση του αριθμού των νέων αφίξεων, οι Ιταλοί φοβούνται όλο και περισσότερο ότι ο παραδοσιακός χριστιανικός πολιτισμός τους απειλείται.

Ο Salvini ξέρει να παίζει με το φόβο των Ιταλών ότι οι μετανάστες δήθεν έρχονται στην Ιταλία για να «κλέψουν», προωθώντας παράλληλα την παραδοσιακή χριστιανική κουλτούρα της Ιταλίας, σημειώνει ο Maurizio Pessato της εταιρίας δημοσκοπήσεων SWG.

Με το γνωστό λαϊκίστικο του στυλ, ο κ. Salvini δεν αρκέστηκε μόνο στο να κρατήσει μακριά τους μετανάστες -προσπάθησε να τονίσει τις διαφορές του με τους πολιτικούς του αντιπάλους, δαιμονοποιώντας τους ως ξένους πράκτορες που συνωμοτούν εναντίον των Ιταλών. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στους ευρωπαίους γείτονες κατηγορώντας τους για έλλειψη αλληλεγγύης.

Ο Salvini το επιδίωξε και τα κατάφερε: η συζήτηση για το προσφυγικό έχει σημαντικά πολωθεί. Πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ δύο μη διαπραγματεύσιμων αρχών:

  • Αυτήν της υπεράσπισης των εθνικών συνόρων και
  • Την άλλη της διάσωσης ανθρώπινων ζωών.

Περιθώριο συμβιβασμού δεν υπάρχει, δήλωσε ο Τζοβάννι Ορσίνα του LUISS School of Government στη Ρώμη.

Ο Τζοβάννι Ντιαμαντί, δημοσκόπος και αναλυτής της Youtrend, δηλώνει: το κλίμα είναι σαφώς πολωμένο, ακόμα και στην αριστερά, που έχει γίνει πιο ριζοσπαστική προκειμένου να αντιταχθεί στον Salvini –κέντρο δεν υπάρχει πια.

Τίτλος του κειμένου: Salvini’s attack on migrants is paying off at the polls

Ο ΟΗΕ επικρίνει τη μεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: