Πιστή στην πολιτική της για το μεταναστευτικό η Τουρκία παρά τις δηλώσεις της, διαπιστώνει η ΕΕ

File Photo: Σχεδόν 1.000 μετανάστες που προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο στάλθηκαν πίσω στη Λιβύη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. EPA, ARMIN WEIGEL
Καμία αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας για το μεταναστευτικό ζήτημα δεν έχει διαγνώσει η Κομισιόν, παρά τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα Τρίτη, 23 Ιουλίου, η αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτώ.

Συγκεκριμένα κληθείσα να απαντήσει επί των δηλώσεων του Τούρκου αξιωματούχου, η Νατάσα Μπερτώ δήλωσε ότι «ακούσαμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ωστόσο δεν είδαμε καμία αλλαγή πολιτικής».

  • Και τα δύο μέρη, πρόσθεσε, παραμένουν πλήρως δεσμευμένα στην συνεχιζόμενη εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας.

«Ωστόσο η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, στην οποία αναφέρθηκε, με όλες της τις πρόνοιες παραμένει όρος για την φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων με την Τουρκία, και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας για την εφαρμογή όλων των υπόλοιπων ορόσημων του οδικού χάρτη για τη φιλελευθεροποίηση των θεωρήσεων, του οποίο η συμφωνία επανεισδοχής είναι ένας εκ των όρων, το συντομότερο δυνατόν».

ΚΥΠΕ
23/07/2019

Όντως θα το κάνουν; 14 χώρες της ΕΕ αποφάσισαν «μηχανισμό αλληλεγγύης» για το μεταναστευτικό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal