Ο αντιπρόεδρος Πενς τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: Στενή συνεργασία…

File Photo: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά, συζητήθηκαν ουσιαστικά ζητήματα και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ούτως ή άλλως πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία.

Χθες, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, απαντώντας σε δική μας ερώτηση για το μήνυμα της Αμερικής μετά τις εκλογές και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε:

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον λαό της Ελλάδας και το νέο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα κυβέρνηση και τον εκλεγέντα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να αυξήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα, να ενισχύσουμε το διμερές εμπόριο και να διαφοροποιήσουμε τις περιφερειακές ενεργειακές επιλογές. Θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για το ευρύ φάσμα των θεμάτων της κοινής μας παγκόσμιας ατζέντας, καθώς κοιτάμε μπροστά στον επόμενο Στρατηγικό Διάλογο στην Αθήνα”.

Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τον Μητσοτάκη, δήλωσε Αμερικανός εκπρόσωπος στη HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: