Προσβλέπουμε σε συνεργασία με τον Μητσοτάκη, δήλωσε Αμερικανός εκπρόσωπος στη HJ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. [State Department photo/ Public Domain]




Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν και επιθυμούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Ελλάδα και με το νέο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο κανάλι OPEN και στην ιστοσελίδα μας.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, απαντώντας σε δική μας ερώτηση για το μήνυμα της Αμερικής μετά τις εκλογές και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε:

  • “Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον λαό της Ελλάδας και το νέο κοινοβούλιο. Η Ελλάδα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα κυβέρνηση και τον εκλεγέντα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να αυξήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα, να ενισχύσουμε το διμερές εμπόριο και να διαφοροποιήσουμε τις περιφερειακές ενεργειακές επιλογές. Θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για το ευρύ φάσμα των θεμάτων της κοινής μας παγκόσμιας ατζέντας, καθώς κοιτάμε μπροστά στον επόμενο Στρατηγικό Διάλογο στην Αθήνα”.

Αναμένεται κάποια στιγμή και η έναρξη των διαδικασιών για να σταλεί πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο, όπως πρότεινε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

The United States congratulates the people of Greece and their new parliament.  Greece is one of our closest allies, and we look forward to continuing to work closely with the new government and Prime Minister-elect Mitsotakis to increase regional stability, boost bilateral trade, and diversify regional energy options.  We will continue to deepen our partnership with Greece on the wide range of issues on our shared global agenda, as we look ahead to the next Strategic Dialogue in Athens.

Συγχαρητήρια του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: