Μία περίεργη «συμμαχία»: Ρωσία, Τουρκία, ΑΚΕΛ, Αναστασιάδης εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ καταγγέλλει τη συνεργασία της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων. Φωτογραφία via Twitter, @SenatorMenendez




ΑΠΟΨΗ: HELLAS JOURNAL

Η υπόθεση του νομοσχεδίου East Med Act, που εάν ψηφιστεί από τα μέλη του Κογκρέσου, θα αλλάξει εντελώς τις στρατηγικές σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τις χώρες της Ανατολικής Μεσόγειου, προκάλεσε ένα μικρό «ψυχρό πόλεμο».

  • Υπενθυμίζω ότι εμπνευστές του νομοσχεδίου είναι οι ακτιβιστές του HALC σε συνεργασία με τους συνεργάτες του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Στην πορεία ανέβηκαν στο τρένο πολλοί συνάδελφοι του, και το συνυπέγραψε ο Μάρκο Ρούμπιο (Ρεπουμπλικάνος από την Φλόριδα). Με τα σημερινά δεδομένα, θα έλεγα ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι ψήφοι για να γίνει νόμος, αλλά επειδή συμβαίνουν πολλά απρόβλεπτα στην Ουάσιγκτον, ας μεταδίδουμε μόνο τα γεγονότα, ως οφείλουμε.

Αίφνης, λοιπόν, η Ρωσία ανακάλυψε ότι οι Αμερικανοί επιστρέφουν στη Μεσόγειο και αυτό αντίκειται στα δικά της συμφέροντα. Έτσι, έστειλε απειλητικά μηνύματα στη Λευκωσία, ότι δεν θα την υποστηρίξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το ψήφισμα που αφορά την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και από τότε γίναμε μάρτυρες περίεργων «συνεργειών» εναντίον του σχεδίου νόμου.

Αρχικά η Τουρκία προσπάθησε να νικήσει υπόγεια το East Med Act, αλλά οι ενέργειες της δεν καρποφόρησαν διότι στο Κογκρέσο ούτε να …μυρίσουν θέλουν τον Ταγίπ Ερντογάν και τη χώρα του. Άλλωστε μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400, έχουν πλέον κατατάξει την Τουρκία στους συμμάχους της Ρωσίας. Αυτό πάει, τελείωσε…

Αφού δεν τα κατάφεραν, ξεκίνησαν μία εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ και αποκορύφωμα αυτής ήταν η άθλια επίθεση του προέδρου της Τουρκίας εναντίον του φιλέλληνα Αμερικανού νομοθέτη.

  • Ο Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στην κορυφή της λίστας των αυταρχικών ηγετών, που θεωρούν τον Δημοκρατικό γερουσιαστή εχθρό τους. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος για τον κ. Μενέντεζ και σίγουρα αποδεικνύει ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του σαν γερουσιαστής. Εξυπηρετεί πάνω απ’ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ότι αντέδρασαν οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας ήταν αναμενόμενο. Απ’ εκεί και πέρα:

Αντέδρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ, ο πρώην πρόεδρος της Γιαννάκης Ομήρου και οι γνωστοί ψεκασμένοι φιλορώσοι του ελληνικού Διαδικτύου. Και όλοι αυτοί δεν σκέφτηκαν ότι το υπερόπλο των S-400 το προσφέρει στην Τουρκία η Μόσχα, όχι η Ουάσιγκτον.

Δεν περιποιεί τιμή στον κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και τους λοιπούς «διαμαρτυρομένους» να βρίσκονται στο ίδιο «κλάμπ» με τον Ερντογάν και τον Πούτιν και μάλιστα εναντίον ενός φιλέλληνα γερουσιαστή, που έδωσε μάχες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ειλικρινά ερωτώ: Πως συμβαδίζουν τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας με αυτά της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του κ. Ομήρου και του Προέδρου της Κύπρου. Τι δεν καταλαβαίνουμε; Επειδή στην Κύπρο κυκλοφορούν πολλές, μα πάρα πολλές φήμες, πρώτος απ’ όλους πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να εξηγήσει:

Το άνοιγμα Τραμπ και Πενς στον Μητσοτάκη και η νέα πολιτική μετά την παραλαβή των S-400

  • Πρώτον: Γιατί διαμαρτυρήθηκε για ένα σχέδιο νόμου του αμερικανικού Κογκρέσου, που κατά 97% εξυπηρετεί απόλυτα την Κύπρο και την Ελλάδα και κτυπά αλύπητα την κατοχική δύναμη; Για τους μη γνωρίζοντες, το 3% του νομοσχεδίου αφορά την παρουσία της Ρωσίας στην Κύπρο;
  • Και δεύτερον και επίσης σημαντικό: Γιατί ο Κύπριος πρόεδρος δεν διαμαρτυρήθηκε στο φίλο του τον Πούτιν για την πώληση των S-400 στην Τουρκία; Διότι αυτή τη στιγμή τούτο είναι το πρόβλημα. Η κατοχική δύναμη αποκτά το ρωσικό σύστημα και θα το χρησιμοποιήσει εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας, ενδεχόμενα και του Ισραήλ.

Η Ρωσία δεν είναι πιά η «φίλη» χώρα, όπως μας την παρουσίαζαν από την τουρκική εισβολή μέχρι σήμερα. Όλα τα συμφέροντα της εξυπηρετούνται από την Τουρκία. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρξε ποτέ «φίλη» χώρα. Αλλά ψήφιζε υπέρ της Κύπρου επειδή οι Κύπριοι πολιτικοί και οι τραπεζίτες, της άνοιξαν τα τραπεζικά συστήματα διάπλατα τα οποία χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα. Τώρα προφανώς το κάνει μέσω του διεφθαρμένου τουρκικού τραπεζικού συστήματος.

Οι ευθύνες των Αμερικανών, για τη συνεχιζόμενη τραγωδία της Κύπρου, μέρες που είναι, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Η κατοχή είναι εκεί και θυμίζει το έγκλημα του Χένρι Κίσιγκερ, τότε υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Έκαψε την Κύπρο και τον Ελληνισμό στο όνομα των αμερικανικών συμφερόντων. Χάρισε το 40% της Κύπρου στην Τουρκία. Δεν δικαιούμαστε να ξεχάσουμε.

  • Όμως, το τελευταίο διάστημα κάτι αλλάζει. Είδαμε ένα φως. Σίγουρα, δεν περιμένω ότι θα διώξουν τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο. Αλλά στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής συμμαχίας θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Το να «κοντύνουν» την Τουρκία οι Αμερικανοί είναι το πιο εύκολο πράγμα. Η οικονομία της είναι και ο μεγαλύτερος ασθενής. Πως υπέταξαν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα και την Κύπρο; Χρησιμοποίησαν την οικονομία και εκμεταλλεύθηκαν τα μύρια λάθη των διεφθαρμένων πολιτικών των δύο χωρών. Στην Τουρκία η διαφθορά είναι προσωπική υπόθεση της οικογένειας του Ταγίπ Ερντογάν… Και πολλά εκατομμύρια έχει λάβει παράνομα από την Τεχεράνη σπάζοντας το αμερικανικό εμπάργκο. Λέγεται πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει και θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει έγγραφα που αποδεικνύουν την παραβίαση των αμερικανικών νόμων από την Τουρκία.

Ο Μενέντεζ πόνεσε τον Ερντογάν: Οι ύβρεις του Τούρκου προέδρου εναντίον του γερουσιαστή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: