Ο Μενέντεζ πόνεσε τον Ερντογάν: Οι ύβρεις του Τούρκου προέδρου εναντίον του γερουσιαστή

Ο Αμερικανός φιλέλληννας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία via Twitter, @SenatorMenendez




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε την Κυριακή εναντίον του σημαντικού γερουσιαστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και πολύτιμου φίλου του Ελληνσιμού, του Ρομπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικό από τη Νέα Ιερσέη) και τον χαρακτήρισε “εχθρό της Τουρκίας”, οι πράξεις του οποίου -όπως ισχυρίστηκε- αποτελούν «αδικαιολόγητη απειλή» για την Τουρκία και τις σχέσεις της με την Αμερική.

Ο Τούρκος ισλαμιστής ηγέτης ακολουθεί την τακτική του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν που είχε θέσει σε κατάλογο ρωσικών κυρώσεων τον Αμερικανό γερουσιαστή.

Οι επιθέσεις του κ. Ερντογάν εναντίον του κ. Μενέντεζ αποτελούν παράσημα για τον γερουσιαστή. Η αλήθεια είναι ότι οι πράξεις του υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν αλλάξει εντελώς το παιγνίδι και την πολιτικη ατζέντα στην Ουάσιγκτον, και έχουν δυσκολέψει αφάνταστα την Τουρκία.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Δημοκρατικού γερουσιαστή να αρθεί το εμπάργκο όπλων εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τούρκος αυταρχικός ηγέτης Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιστεύει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δεν θα την «πατήσει» σ’ αυτό το σχέδιο”.

“Η προσέγγιση ενός γερουσιαστή σε αυτό το σημείο δεν πρέπει ποτέ να βλάψει τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Η επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του φιλέλληνα Αμερικανού γερουσιαστή αποδεικνύει πόσο ορθές είναι οι θέσεις του Ρόμπερτ Μενέντεζ και πόσο λάθος είναι αυτοί στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ και ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που τον επέκριναν για πρόνοιες του στο σχέδιο νόμου East Med Act.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δέχθηκε βρώμικες επιθέσεις και από δημοσιογραφικές “γραφίδες” στην Ελλάδα, οι οποίες πρέπει να ντρέπονται για την απαίσια συμπεριφορά τους εναντίον του νομοθέτη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Μενέντεζ παραμένει ο πιο μεγάλος φίλος της Κύπρου στο αμερικανικό Κογκρέσο και είναι αυτός που έσωσε κυριολεκτικά την Ελλάδα και την Κύπρο σε πολλές περιπτώσεις. Ο Αμερικανός γερουσιαστής ήταν επίσης αυτός που υποστήριξε τη μάχη της Ομογένειας για να ακυρωθεί η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35 και να παγώσει η αγορά των αμερικανικών μαχητικών από την Τουρκία.

HELLAS JOURNAL

Ο Μάκης Βορίδης αποκηρύσσει το παρελθόν του και τους αντισημίτες πρώην συντρόφους του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: