Μεταξύ των αρίστων ο αρχηγός ΕΛΑΣ στο Μάτι: Τώρα Γ.Γ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

File Photo: Ο πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ την περίοδο της πυρκαγιάς στο Μάτι, γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Φωτογραφία: Protothema.gr




Η τραγωδία στο Μάτι, μία από τις “σημαίες” της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια της προεκλογική περιόδου, φαίνεται να καταρρίπτεται και μάλιστα παταγωδώς μετά την “έκπληξη” που επιφύλαξε η νέα κυβέρνηση διορίζοντας νέο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Πρόκειται -ναι- για τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την περίοδο της φονικής πυρκαγιάς, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει υπερήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία την υπόθεση στο Μάτι.

«Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», είχε πει τότε ο κ. Τσουβάλας μετά την πρωτοφανή τραγωδία. Ποιος να το ήξερε ότι έναν χρόνο και μερικούς μήνες μετά και με την συγκεκριμένη κυβέρνηση ο συγκεκριμένος κύριος θα αναλάμβανε ανώτερα καθήκοντα στον κρατικό μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται δε ότι τότε η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει και ανακοίνωση βάσει της οποίας αναφέρονταν τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Κ.Κ.

Δεν θα είναι επίτροπος της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Αβραμόπουλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: