Καλό κλίμα αλλά και επισημάνσεις στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο πρέσβη

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Burak Özügergin. φωτογραφία: υπουργείο Αμυνας




Εθιμοτυπική συνάντηση είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με τον Πρέσβη της Τουρκίας Burak Özügergin παρουσία και του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Πάντως ο υπουργός δραττόμενος της ευκαιρίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Τούρκο διπλωμάτη πως καλό θα ήταν να σταματήσει η εμπρηστική ρητορική από την πλευρά της γείτονος καθώς έτσι δεν οικοδομείται κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δυο χώρες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για τις πράξεις, όπως το χθεσινό μπαράζ παραβιάσεων -ξεπέρασαν τις 60- και υπερπτήσεων πάνω από νησίδες στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο.

Πάντως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και σήμερα Τρίτη στο Αιγαίο επαναλαμβάνεται παρόμοιο σκηνικό με αρκετές απογειώσεις από τα αεροδρόμια επιφυλακής των Ελλήνων ιπτάμενων για αναχαιτίσεις τουρκικών που παραβίασαν ξανά το FIR Αθηνών.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: