Η επιστολή Ακιντζί στον ΓΓ των ΗΕ για σύγκληση πενταμερούς κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι προειδοποιήσεις του οίκου αξιολόγησης Moody’s για το νέο πλαίσιο εκποιήσεων, η επιστολή Ακιντζί στον ΓΓ των ΗΕ για σύγκληση πενταμερούς, η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα επόμενα βήματα, η υπόθεση ομαδικού βιασμού που διερευνάται από την Αστυνομία και η αντίδραση του Δημάρχου Αγίας Νάπας και η έκθεση του ΓΓ των ΗΕ για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP προβάλλονται ως κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Καμπανάκι από Moody’s» γράφει ότι καμπανάκι κινδύνου σε σχέση με το νέο πλαίσιο εκποιήσεων, το οποίο ενέκρινε προ ημερών η Βουλή έκρουσε χθες οι οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος χαιρέτισε την επιστολή του Τ/κ ηγέτη προς τον Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία του ζητούσε να προχωρήσει στη σύγκληση άτυπης διάσκεψης το συντομότερο δυνατόν. Αλλού γράφει ότι υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν 12 Ισραηλίτες, ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό 19χρονης.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κοινό σινιάλο αναμένει ο Γκουτέρες από ηγέτες» γράφει ότι ο ΟΗΕ θέτει προϋποθέσεις για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης και ότι οι δύο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν ξεκάθαρα στα επόμενα βήματα και να προβούν σε από κοινού κάλεσμα προς τον ΟΗΕ.

Αλλού γράφει ότι 250 φάρμακα προς το παρόν είναι εκτός ΓεΣΥ επειδή οι κάτοχοι κυκλοφορίας τους δεν ενδιαφέρονται να τα εντάξουν στο σύστημα.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το χαρτί της συναίνεσης παίζουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι είναι ύποπτοι για ομαδικό βιασμό.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ρίχνει την μπάλα στον Ακιντζί» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έριξε την μπάλα στο γήπεδο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, απαιτώντας από τον ίδιο να τοποθετηθεί ευθέως στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει από τις 14 Ιουνίου, είτε για κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο είτε στην παρουσία της Τζέιν Χολ Λουτ.

Αλλού γράφει ότι κοινοτάρχης και κάτοικοι της Αργάκας παρεμπόδισαν χθες ομάδα εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων που υλοποιεί το Πρόγραμμα Προστασίας των Θαλάσσιων Χελώνων στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει για τέσσερις περιοχές υψηλού κινδύνου στην παλαιά Λευκωσία.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Άτυπη 5μερής για να σπάσει το αδιέξοδο» γράφει ότι ικανοποίηση εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακιντζί εισηγείται τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης στο πρότυπο του Κραν Μοντανά.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι άνω κάτω έγινε χθες η παραλία της Αργάκας όταν ο κοινοτάρχης επενέβη για να παρεμποδίσει την τοποθέτηση προστατευτικών σε φωλιές χελωνών. Αλλού γράφει ότι οίκοι αξιολόγησης απειλούν με υποβάθμιση κυπριακών τραπεζών, λόγω των αλλαγών στο νομοθετικό πλαίσιο των εκποιήσεων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Γίναμε υπαίθριο κλαμπ» γράφει ότι ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος είπε ότι η Αγία Νάπα και η Κύπρος έχουν μετατραπεί σε «ένα υπαίθριο κλαμπ», αναφερόμενος στην υπόθεση των 12 Ισραηλινών τουριστών που κρατούνται ως ύποπτοι για βιασμό 19χρονης Βρετανίδας.

Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έκθεση, η λεωφόρος Τσερίου είναι επικίνδυνη για τους πεζούς λόγω κακών συνθηκών, ατυχημάτων και στάθμευσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Moody’s προειδοποιεί ότι ο νόμος για τις εκποιήσεις θα επηρεάσει τις τράπεζες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Κίνηση ματ από Ακιντζί» γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης με κίνησή του αναγκάζει τον Πρόεδρο αλλά και την Άγκυρα να επανέλθουν στις παραμέτρους του ΟΗΕ για λύση ΔΔΟ στη βάση πολιτικής ισότητας. Αλλού γράφει ότι οι τιμές των ενοικίων πήγαν στα ύψη και ότι επιδεινώνεται το στεγαστικό πρόβλημα. Σε άλλο θέμα γράφει για την επέτειο της εισβολής.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» υπό τον τίτλο «Κοσσοβοποίηση προαναγγέλλει ο Γκουτέρεζ στην έκθεσή του» γράφει ότι μια πολύ επικίνδυνη και δυστυχώς, απ΄ό,τι φαίνεται καθοριστική, σε ό,τι αφορά το μέλλον, αναφορά, καταγράφεται στη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εξοχικά για όλα τα βαλάντια προσφέρονται σε Πάφο, Αγία Νάπα, Πρωταρά και Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι θα μπουν φωτοβολταϊκά και στα σχολεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να μην έχουμε αυταπάτες: Τα τουρκικά κόμματα στηρίζουν Ερντογάν για την ΑΟΖ Κύπρου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: