Διαδηλωτές της Greenpeace περίμεναν Τζόνσον έξω από το Μπάκιγχαμ: Επιστολή για το κλίμα

File Photo: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος Μπόρις Τζόνσον εξέρχεται των γραφείων του κόμματος, Λονδίνο, Βρετανία. EPA, NEIL HALL




Μία ομάδα διαδηλωτών περίμενε τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου μετέβη σήμερα Τετάρτη, 24 Ιουλίου, λίγο μετά τις 17:00, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την βασίλισσα Ελισάβετ.

  • Η ομάδα προσπάθησε να αποκλείσει τον δρόμο που ακολουθούσε η αυτοκινητοπομπή του Τζόνσον ενόψει της άφιξής του. Ένα όχημα της συνοδείας του πέρασε δίπλα τους, καθ’ οδόν προς το παλάτι.

Η κινητοποίηση αυτή φαίνεται πως ήταν πρωτοβουλία της Greenpeace.

  • Η οργάνωση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι οι οικολόγοι διαδηλωτές ήθελαν να παραδώσουν στον επόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας μια επιστολή κρίσιμης σημασίας, η οποία περιέχει τις απαντήσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, τα Ανάκτορα είχαν ανακοινώσει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή την παραίτηση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

‘’Κακόγουστο αστείο’’ για τον γερμανικό Τύπο η πρωθυπουργία Μπόρις Τζόνσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: