Ζέστη και σκόνη την Παρασκευή: Θερμοκρασίες καύσωνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

File Photo: Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σύμμαχο την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες θα έχουν οι εκδρομείς του τριημέρου για τις καλοκαιρινές τους βουτιές, όπως προβλέπουν μέχρι στιγμής τα στοιχεία της ΕΜΥ.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 34, και στην Κρήτη από 15 έως 36.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Παρασκευή 14/06 καθώς και ενδεικτικές θερμοκρασίες σε περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως μεγάλα αστικά κέντρα και περιοχές πολύ υψηλών θερμοκρασιών, όπως η Θεσσαλική πεδιάδα, η πεδιάδα των Γιαννιτσών και του Αγρινίου.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της μέρας θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-06-2019

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/meteo

Ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Αθήνας: Στάση εργασίας σε μετρό,τραμ, ηλεκτρικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: