File Photo: Πληθώρα τροπολογιών και νομοσχεδίων στη Βουλή. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Σκυταλοδρομία τροπολογίας θα γίνει στη Βουλή έως την ερχόμενη Παρασκευή, ενδεχομένως και το Σάββατο προκειμένου η κυβέρνηση να κλείσει όσα θεωρεί εκκρεμότητες, καθώς ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα 10  Ιουνίου θα μεταβεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να ψηφίσει την κύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την κατάργηση της κατάργησης του αφορολόγητου για το 2020, δύο διεθνείς συμβάσεις κι ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Θα κατατεθούν και τροπολογίες.

Αφορολόγητο για debate και κάλπες

Το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ. Την Παρασκευή κατατίθεται τροπολογία, με την οποία θα ακυρώνεται η μείωση του αφορολόγητου που έχει ψηφιστεί για το 2020, απαντώντας, επί της ουσίας στην αντίστοιχη τροπολογία που είχε καταθέσει η ΝΔ.

Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας

Οι κώδικες θα περάσουν λόγω πλειοψηφίας αλλά έφερε πολιτική αντιπαράθεση καθώς άλλοι… γνωμοδοτούν για τη νομιμότητα της κυβέρνησης και άλλοι έχουν αντίθετη άποψη. Η πρόθεση μάλιστα είναι να εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου. Εκτός από την αντιπολίτευση, αλλαγές ζητά και η Ένωση Εισαγγελέων.

Μέσω Αζερμπαϊτζάν… ψηλώνουν τα σπίτια στην Κεφαλλονιά

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατέθεσε τροπολογία για αλλαγή ύψους στέγης στην Κεφαλλονιά.
Έτσι, στην Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν για το περιβάλλον, εμφανίστηκε τροπολογία με το ύψος των σπιτιών στο νησί θα φτάνει τα δυο μέτρα.

Παραμένουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Στο πλαίσιο της κατάθεσης τροπολογιών, είναι και η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δωρεά του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος”

Ήδη κατατέθηκε η κύρωση των συμβάσεων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που αφορά συμβάσεις αποδοχής της δωρεάς του Ιδρύματος από το ελληνικό δημόσιο όπως ενίσχυση εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ, εξοπλισμός και συντήρηση.

Τα παιδιά του ήρωα λιμενικού Παπαδόπουλου

Η Βουλή αναμένεται επίσης να αποφασίσει την υιοθεσία των παιδιών του ήρωα λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς εν ώρα υπηρεσίας.

Ό,τι προλάβουν λόγω εκλογών

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας από τις 10 έως τις 13 για να ζητήσει εκλογές για σοβαρό εθνικό λόγο, αλλά η Βουλή θα νομοθετεί κανονικά έως τη συνάντηση Παυλόπουλου-Τσίπρα.

Καταγγέλλει και αποχωρεί η αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση το Ποτάμι δεν θα συμμετέχουν στις ψηφοφορίες.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ. Κώστας Τσιάρας είπε ότι η κανονικότητα θα έρθει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Για μεθοδεύσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ για σκοπιμότητες έκανε λόγω ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς επισήμανε ότι «το Ποτάμι θα παίξει το θεσμικό ρόλο του.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

 

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στον Πρόεδρο για να ζητήσει εκλογές στις 7 Ιουλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: