Το κατάστημα προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα θεατρικό σκηνικό το οποίο παραπέμπει ευθέως στο αισθητικό σύμπαν του Ολλανδού χαράκτη και ζωγράφου Μάουριτς Κορνέλις Έσερ. Photo via @McMurtrieSF

Το πιο εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο είναι στην Κίνα: Σαν να “βγήκε” από το σύμπαν του Έσερ (photos)

Δέχεται πλέον βιβλιόφιλους, μικρούς και μεγάλους, το Βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongsuge, το οποίο παραπέμπει ευθέως στο αισθητικό σύμπαν του Ολλανδού χαράκτη και ζωγράφου Μάουριτς Κορνέλις Έσερ.

Το διώροφο κατάστημα προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα θεατρικό σκηνικό, τυπικό του με έδρα τη Σαγκάη στούντιο X+Living που το σχεδίασε: βιβλιοθήκες σε σχήμα καπέλου φωτιστικού, αναγνωστήριο στο ύφος του Έσερ και ένα πολύχρωμο παιδικό δωμάτιο διακοσμημένο με ζωγραφιές της πόλης Τσογντζίνγκ (του τοπίου της, των κτηρίων, των συστημάτων μεταφοράς).

Το διώροφο κατάστημα υποδέχεται τους πελάτες με μια απλή υάλινη πρόσοψη. Photo via @DrDarrenRFlower

Έχοντας καταλάβει τον τρίτο και τέταρτο όροφο του Zodi Plaza, υποδέχεται τους πελάτες με μια απλή υάλινη πρόσοψη. Μέσα, στον βαθύ καστανόχρωμο προθάλαμο, βιβλιοθήκες σαν καπέλο φωτιστικού που φωτίζουν ανάμεσα από τα ράφια γεννούν αίσθηση λες και βρίσκεσαι σε ένα ζεστό και φωτεινό γραφείο.

Σε μια γωνιά του προθάλαμου, ένας ήσυχος διάδρομος για ανάγνωση, με τα ράφια να σχηματίζουν ένα τούνελ βιβλίων, έλκοντας τους επισκέπτες βαθύτερα «μέσα στον χώρο και τη γνώση».

 

Σε μια γωνιά του προθάλαμου, ένας ήσυχος διάδρομος για ανάγνωση, με τα ράφια να σχηματίζουν ένα τούνελ βιβλίων, έλκοντας τους επισκέπτες βαθύτερα «μέσα στον χώρο και τη γνώση». Photo via @gray

Στην άλλη γωνία, το παιδικό αναγνωστήριο, όπου τα χρωματιστά ράφια με τις ζωγραφιές όψεων της Τσονγκτζίνγκ βυθίζουν τα παιδιά στη γοητευτική πόλη τους, καθώς διαβάζουν. Λίγο πιο κάτω στον διάδρομο, ο κύριος χώρος: μια «αίθουσα με κλίμακες», όπου το καλυμμένο με καθρέπτες ταβάνι κάνει τις ύφους Έσερ σκάλες να παρερμηνεύονται ως ράφια βιβλιοθηκών.

Στον τέταρτο όροφο, ο χώρος αναψυχής: οι επισκέπτες μπορούν εκεί να απολαύσουν καφέ ή τσάι και να καταδυθούν στον γαλήνιο – ή όχι – κόσμο διαφόρων ιστοριών που διαβάζουν.

11/06/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ένας Λεονάρντο Ντα Βίντσι 450 εκατομμυρίων, γυρίζει τον κόσμο με πριγκιπικό mega yacht

 

Be the first to comment on "Το πιο εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο είναι στην Κίνα: Σαν να “βγήκε” από το σύμπαν του Έσερ (photos)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*