Στο Επαρχιακό Δικαστήριο ο φάκελος των δολοφονιών του serial killer στην Κύπρο

File Photo: Αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς. Photo via Philenews




Καταχωρείται σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσία η υπόθεση των επτά δολοφονιών του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

  • Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο φάκελος της υπόθεσης έχει συμπληρωθεί και με την ανεύρεση της τελευταίας σορού της 6χρονης Σιέρα, οι ανακριτές θα βρεθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, με στόχο να καταχωρήσουν την υπόθεση, ζητώντας όπως ο 35χρονος ύποπτος οδηγηθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία αναμένεται να καταθέσει επτά διαφορετικούς φακέλους που αφορούν τις δολοφονίες των 5 γυναικών και των δύο παιδιών.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αναμένεται να προσαχθεί ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταχώρησης της υπόθεσης και παραπομπής της σε απευθείας δίκη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λευκωσία.
  • Το 8ο διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου εκπνέει σήμερα και μετά από δυο μήνες ερευνών η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας έχει συμπληρώσει τον ογκωδέστατο ποινικό φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης με όλα τα στοιχεία τα οποία συνδέουν τον ύποπτο με τις επτά υποθέσεις φόνων γυναικών και παιδιών.
Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ποινή στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου
Ο 35χρονος κατόπιν της ομολογίας του αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, θα είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που θα έρθει αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη ποινή  που επιβλήθηκε μέχρι στιγμής ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012.

Ο 35χρονος Νικόλας Μεταξάς παραπέμπεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, στις 9 το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουνίου.

ΚΥΠΕ Έμιλη Λάμπρου-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
21/06/2019

Ικανοποίηση από Λευκωσία για τα στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας από το Συμβούλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: