Σε εξωτερικές παρεμβάσεις αποδίδει ο Γιλντιρίμ τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Photo via Twitter, @BA_Yildirim
«Κάθε πρόβλημα στο Αιγαίο και στην Κύπρο μπορεί να επιλυθεί με αμοιβαίο σεβασμό και με πίστη στο διεθνές δίκαιο». Αυτή τη θέση εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

  • Ο κ. Γιλντιρίμ πρόσθεσε ότι κατά την προεκλογική περίοδο το κλίμα εντείνεται. «Το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα προκαλούνται κυρίως λόγω εξωτερικών παρεμβάσεων. «Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά», σημείωσε.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα
13/06/2019

Κρεσέντο πρόκλησης Ερντογάν: Δε θα χαρίσουμε σε κανέναν την ΑΟΖ, τους S400 τους πήραμε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal