“Στον αέρα” το ντιμπέιτ λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, στις 30 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Photo via Twitter, @PrimeministerGR
Για τις 30 Ιουνίου δρομολογείται στις Βρυξέλλες η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την επιλογή νέας ηγεσίας των προσώπων που θα αναλάβουν τις κορυφαίες θέσεις στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μία ημέρα αργότερα στην Αθήνα έχει οριστεί το debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των εθνικών εκλογών, μετά από απόφαση των μελών της διακομματικής επιτροπής.

Λόγω του ότι όμως η σύνοδος κορυφής ενδέχεται να συνεχιστεί και την ημέρα εκείνη, έως ότου συμφωνήσουν οι ηγέτες στο νέο πρόεδρο της Κομισιόν η διεξαγωγή του debate κινδυνεύει να “τιναχθεί στον αέρα”, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προλάβει ο πρωθυπουργός να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί με το ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω ενδεχόμενης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το ντιμπέιτ, «παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με σκάιπ απ’ τις Βρυξέλλες».

Απέδωσε, δε, ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για τον χαρακτήρα του ντιμπέιτ και, ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης καθυστέρησης, ανέφερε ότι είναι ζητήματα που θα τα λύσει η διακομματική στο βαθμό που δεν θα μπορεί εκείνος να είναι εγκαίρως πίσω στην Αθήνα για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως εναλλακτική ημερομηνία εξετάζεται η 26η Ιουνίου.

HellasJournal

Η Ευρώπη ξύπνησε; Με στοχευμένα μέτρα απειλεί την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal