Ο κόσμος του μπάσκετ υποκλίνεται στον Γιάννη: Συγχαρητήρια από κάθε γωνιά της γης

Διθύραμβοι του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ για τον Αντετοκούνμπο. EPA, ETIENNE LAURENT




Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, πρώτος και μοναδικός έως σήμερα παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς, που είχε καταφέρει να κερδίσει το βραβείο MVP στο ΝΒΑ, ήταν εκείνος που παρουσίασε τον Έλληνα σούπερ σταρ στην τελετή των βραβείων 2019.

O θρύλος του ΝΒΑ, που κατάφερε να κρατήσει το βραβείο του MVP τρεις φορές στην διάρκεια της καριέρας του με τους Μιλγουόκι και ισάριθμες με τους Λέικερς, αναφέρθηκε στην ιστορία της ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εξιστόρισε την διαδρομή του, τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε εκείνος και η οικογένειά του, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, πως μοιραζόταν ένα ζευγάρι παπούτσια με τον αδελφό του Θανάση Αντετοκούνμπο, πριν φτάσει να γίνει σταρ στο ΝΒΑ.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε να παίζει στα 11 του χρόνια. Ήταν Νο 15 του ντραφτ το 2013, ενώ πριν φτάσει στο ΝΒΑ μοιραζόταν με το μεγαλύτερο αδελφό του Θανάση, τα μοναδικά αθλητικά παπούτσια που υπήρχαν στο σπίτι.

Το 2017 έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που έπαιξε σε All Star Game του NBA και συνεχίζει να σπάει ένα προς ένα όλα τα ρεκόρ μου με τους Μπακς. Εκεί έπαιξα από το 1969 έως το 1975.

Ο Γιάννης έγινε ο 9ος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ που είχε περισσότερους από 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ στη διάρκεια της σεζόν», τόνισε ο κορυφαίος σκόρερ στην Ιστορία του ΝΒΑ.

Λόγια που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άκουγε συγκινημένος…

«Ένας Έλληνας, MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!»

Συγχαρητήρια από τον ΠΣΑΚ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την αναδειξή του ως κορυφαίος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ.

Η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ.

Είμαστε υπερήφανοι για τα κατορθώματα του Έλληνα σούπερ σταρ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, η σκληρή του δουλειά επιβραβεύθηκε.

Η συγκίνησή μας είναι μεγάλη διότι όλοι γνωρίζουμε από που ξεκίνησε αυτό το παιδί και που έχει φθάσει.

«Γιάννη μην κλαις, το αξίζεις αυτό το βραβείο. Πολλά μπράβο Έλληνα MVP του ΝΒΑ. Μην ξεχάσεις, στην Κίνα θα περάσουμε ωραία με σένα για παρέα».

Ένας Έλληνας, MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Ένας Έλληνας…».

Συγχαρητήρια από ΕΣΑΚΕ, ΚΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα και Κόροιβο

Η Ελλάδα υποκλίνεται και συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξή του ως κορυφαίος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ.

Ομοσπονδίες, σύλλογοι από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο μέσω ανακοινώσεων ή των social media εκφράζουν τη χαρά και την υπερηφάνεια τους για την κορυφαία στιγμή του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έτυχε της ύψιστης διάκρισης για έναν παίκτη του ΝΒΑ, αφού αναδείχτηκε σήμερα MVP της σεζόν που πέρασε, κάνοντας υπερήφανους όλους εμάς τους Έλληνες για το νέο του κατόρθωμα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ.Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον διεθνή μας φόργουορντ για την επιτυχία του και του εύχονται ακόμη περισσότερες στη συνέχεια της καριέρας του», ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.

«Υπερήφανοι και συγκινημένοι για σένα, Γιάννη…», έγραψε η μπασκετική ΑΕΚ, «We can only can be proud of you @Giannis_An34», (μπορούμε να είμαστε μόνο υπερήφανοι για εσένα), υπογράμμισε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Κόροιβος έγραψε στα Social Media: «Πριν από 6 χρόνια αγωνιζόταν στο παρκέ της Ήλιδας, με την ομάδα του τον Φιλαθλητικό, κόντρα στον Κόροιβο. Σήμερα είναι ο κορυφαίος αθλητής μπάσκετ του κόσμου για την φετινή χρονιά! Μπράβο Γιάννη! Είμαστε υπερήφανοι!»

«Just a kid from Sepolia. Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για σένα Γιάννη ! Συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία. Τα καλύτερα έρχονται…», σημείωσε ο Ήφαιστος Λήμνου, ενώ σε ανακοίνωσή του ο Προμηθέας Πάτρας τόνισε:

«Ο Προμηθέας Πάτρας θέλει να συγχαρεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξη του σε MVP για την αγωνιστική περίοδο 2018/19, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την καταπληκτική σεζόν που έκανε με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης είναι ένας σπουδαίος αθλητής, με κορυφαίο ήθος, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία. Δουλεύει σκληρά για να πετύχει τα όνειρα του, χωρίς να ξεχνάει ποτέ από που ξεκίνησε. Γιάννη σ’ ευχαριστούμε για την υπερηφάνεια και τη συγκίνηση που μας έκανες να νιώσουμε! Είσαι το λαμπρότερο παράδειγμα για όλους τους νέους αθλητές. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία σου και τα κατορθώματα σου».

Δηλώσεις πολιτικών

Δηλώσεις για την επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Έκλαψε ο Έλληνας Γίγαντας: Ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ (και του κόσμου) είναι ο Γιάννης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: