Νέα, κεντροαριστερή… ζάχαρη στον πρωινό καφέ του Τσίπρα: Ποιοι προστίθενται

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Ραγκούσης, μιλάει από το βήμα στην Πανελλαδική Συνάντηση για μια μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Μετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε καθημερινές συσκέψεις για τον σχεδιασμό της εκλογικής μάχης ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Είναι ο λεγόμενος ”πρωινός καφές” όπως έμεινε από την εποχή του Κώστα Σημίτη.

Στις πρωινές συνεδριάσεις, οι οποίες γίνονται στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, συμμετέχουν ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου (ενδέχεται να αναλάβει εκπρόσωπος του κόμματος μετά τη διάλυση της Βουλής και έως τις εκλογές) και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι πληροφορίες φέρουν τα παραπάνω στελέχη να τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τις τελευταίες ώρες όμως, ο ”πρωινός καφές” αύξησε τα μέλη του. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης στις συσκέψεις θα συμμετέχουν εφεξής ο Γιάννης Ραγκούσης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Και οι δύο ήταν στενοί συνεργάτες και υπουργοί στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου απομακρύνθηκε διότι αρνήθηκε να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο, αλλά στις εκλογές του 2015 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν βάλει ΒΕΤΟ και δεν μπήκε στις λίστες της Β! Αθηνών.

Το επιχείρημα μάλιστα ήταν ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, γιατί εκείνη την εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε αντιμνημονιακή πολιτική. Βεβαίως πριν από μερικούς μήνες όχι μόνο επέστρεψε αλλά και αποτελεί μέλος του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, όταν αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σε κίνηση μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη, αλλά επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, μετά το κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις από τη Φώφη Γεννηματά.

Είχε θέσει υποψηφιότητα και για την προεδρία του κόμματος. Στη συνέχεια αποχώρησε καταγγέλλοντας δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ.

HELLAS JOURNAL

Προεκλογικό τερτίπι Τσίπρα το ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων, γράφει ο γερμανικός τύπος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: