Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκη καταθέτει στέφανο στο Μνημείο του Κωνσταντίνου Κανάρη στη Σύρο. Φωτογραφία, πηγή , ΥΠΕΘΑ

Μήνυμα Αποστολάκη από τη Σύρο: To Πολεμικό Ναυτικό καλύπτει όλο το Αιγαίο [εικόνες]

Δήλωση με ιδιαίτερη σημειολογία έκανε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης  μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Κωνσταντίνου Κανάρη, από την Ερμούπολη της Σύρου όπου μετέβη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης.

Ο κ. Αποστολάκης μεταξύ άλλων διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό για την ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού και τη δυνατότητά του να καλύπτει όλο το Αιγαίο. Αναλυτικά, δήλωσε:

«Είμαστε σήμερα στη Σύρο, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς του ΓΕΝ και του ΓΕΑ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού, πριν από την έναρξη της ασκήσεως «Καταιγίς» και γιορτάζουμε τις εκδηλώσεις που έχουμε ονομάσει «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», κατά τις οποίες όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχουν στην άσκηση έχουν διασπαρεί σε όλα τα λιμάνια του Ανατολικού Αιγαίου, ξεκινώντας την άσκηση με μια σοβαρή παρουσία του Ναυτικού και των πληρωμάτων στα λιμάνια της διασποράς.

Διαπιστώνουμε, άλλη μία φορά, το αξιόμαχο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, τη σημασία που έχει για τους Έλληνες η δυνατότητα αυτή που υπάρχει του Πολεμικού Ναυτικού να καλύπτει όλο το Αιγαίο και να αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η προσπάθεια είναι συνεχής για να διατηρήσουμε την ηρεμία και να καταφέρουμε να χαμηλώσουμε τις εντάσεις σε αυτή την περιοχή, η οποία είναι σε μία συνεχή ένταση.

Εύχομαι στα πληρώματα των πλοίων καλή άσκηση, ασφαλείς πλόες και καλή ολοκλήρωση των αποστολών τους’’.

Hellas Journal

Κλειδώνει η μίσθωση των Ισραηλινών UAV Heron: Και τώρα αναμονή για τα MQ-9 Reaper

Be the first to comment on "Μήνυμα Αποστολάκη από τη Σύρο: To Πολεμικό Ναυτικό καλύπτει όλο το Αιγαίο [εικόνες]"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*