Η κόρη της Χριστοδουλοπούλου και η πρώην σύζυγος Βούτση, υπάλληλοι της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επιχείρησε να υπεραμυνθεί των όποιων δικών του ευθυνών για τη σωρεία μετατάξεων υπαλλήλων στη Βουλή, λίγες ημέρες πριν τη διάλυσή της για τις εκλογές, υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις που τον εκθέτουν.

Πρόκειται για την τακτοποίηση της κόρης της αντιπρόεδρου του σώματος Τασίας Χριστοδουλοπούλου και για την πρώην σύζυγό του Σοφία Βογιατζή.

Ειδικά για την πρώτη περίπτωση, η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου ερωτώμενη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παραδέχθηκε ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κ.λπ.».

Στη δε περίπτωση της κυρίας Βογιατζή, απλώς δεν υπήρξε καμία αιτιολογία για την μετάταξή της από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή. Και κυρίως γιατί αυτό έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής.

Να σημειωθεί μόνο ότι το 2012 όταν ο τότε πρόεδρος της Βουλής, μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων διόρισε την κόρη, υποχρεώθηκε -λόγω του θορύβου και των αντιδράσεων- να ανακαλέσει το διορισμό και ουσιαστικά έχασε τη θέση του όταν τον Ιούνιο προέκυψε νέα κυβέρνηση, από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής για τη μετάταξη της κυρίας Σοφίας Βογιατζή από το υπουργείο Παιδείας

Hellas Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: