Εξυπηρετούν Ερντογάν, Πούτιν, Εγγλέζους όσοι βάλλουν εναντίον των φιλελλήνων γερουσιαστών

Ο γερουσιαστης Ρόμπερτ Μενέντεζ με ηγετικά στελέχη της Ομογένειας στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ. Φωτογραφία Μάικ Μανάτος




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί στην Κύπρο που να μην γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα που προηγήθηκαν του χουντικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, το καλοκαίρι του 1974.

Παρά το γεγονός ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια παραποίησης των πραγματικών γεγονότων, και μάλιστα ένας-δύο ήταν γραφιάδες του λεγόμενου «αριστερού χώρου», όσοι ασχοληθήκαμε και ασκήσαμε ερευνητική ανεξάρτητη δημοσιογραφία, είμαστε βέβαιοι ότι το ΝΑΤΟ και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσιγκερ, έπαιξαν αρνητικότατο ρόλο και βοήθησαν την κατοχική δύναμη Τουρκία να επιβληθεί.

Σίγουρα, πέρασαν χρόνια πολλά από τότε, και οι Αμερικανοί με διάφορους τρόπους αναγνώρισαν -όχι όπως θα θέλαμε- ότι έσφαλλαν. Αλλά, εάν δεν υποστήριζαν τότε τον τουρκικό Αττίλα, η Κύπρος δεν θα βρισκόταν υπό κατοχή.

  • Με δεδομένα τα παραπάνω, καθώς δεν αμφισβητούνται, θα επιμένω πάντα ότι οι Αμερικανοί οφείλουν στην Κύπρο και το λαό της όχι μόνο μία συγνώμη, που την έχουν πει …μισή. Έφτασε πιστεύω η ώρα που πρέπει να δικαιωθεί ο κυπριακός λαός για να αναπαυθούν και οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν στο πραξικόπημα, στην πρώτη και τη δεύτερη εισβολή. Και αυτό θα συμβεί με μία πραγματικά δίκαιη λύση. Και οι Αμερικανοί μπορούν να την πετύχουν.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την κατοχική δύναμη και πρόσφεραν μεγάλη βοήθεια στους Τούρκους, οι οποίοι τους πρόδωσαν. Ήταν και αυτό ένα από τα μεγάλα λάθη των Αμερικανών, που έχουν αυτή την περίεργη λογική, να ρίχνουν τους πιστούς συμμάχους τους και να αγκαλιάζουν όσους τους πρόδωσαν. Άλλοι το λένε ανωμαλία, εγώ θα το χαρακτηρίσω αχαριστία, την οποία τώρα την πληρώνουν -και το τίμημα είναι ακριβό- από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η εισαγωγή έγινε για ένα σοβαρό θέμα που προέκυψε και πίκρανε τους πιο μεγάλους υποστηρικτές της Κύπρου και της Ελλάδας στην Αμερική.

Με αφορμή το καταπληκτικό σχέδιο νόμου των γερουσιαστών Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, το «κομμουνιστικό» κόμμα της Κύπρου ΑΚΕΛ και ο γενικός του γραμματέας, Άντρος Κυπριανού, εξαπέλυσαν μία άνευ προηγουμένου επίθεση βάζοντας στο στόχο τους Αμερικανούς πολιτικούς. Ο κ. Κυπριανού είπε πολλά ψέματα για να στηρίξει τις έωλες θέσεις του, αλλά λόγω σεβασμού του χώρου της εφημερίδας που με φιλοξενεί, θα τα προσπεράσω. Άλλωστε θα του δώσουν πληρωμένη απάντηση άλλοι παράγοντες της Ομογένειας, που τον γνωρίζουν καλύτερα από μένα. Και από την καλή και από την ανάποδη.

  • Ας δούμε ποιοι αντέδρασαν σε αυτό το νομοσχέδιο. Πρώτοι απ’ όλους οι Τούρκοι, οι οποίοι θα ξοδέψουν πολλά χρήματα, με την ελπίδα να το νικήσουν. Μετά αντέδρασαν οι Ρώσοι, οι οποίοι βγήκαν από τα ρούχα τους. Έδρασαν υπόγεια βέβαια, αλλά και μόνο το γεγονός ότι αντιδρά η Μόσχα, αυτό δίνει δυναμική στο σχέδιο νόμου. Αντέδρασαν και οι άθλιοι Βρετανοί -και αυτοί υπόγεια- συμβουλεύοντας την αμερικανική κυβέρνηση να το «σκοτώσει», επειδή δεν ταυτίζονται τα συμφέροντα τους με αυτά του νομοσχεδίου.

Αντέδρασαν λοιπόν οι βασικοί εχθροί της Κύπρου, οι Τούρκοι και οι Βρετανοί -και όπως σημείωσα και οι Ρώσοι, οι οποίοι επηρεάζονται και από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα, που έχουν με την Άγκυρα. Αλλά, τους ενοχλεί αυτή η κίνηση των γερουσιαστών και για ένα άλλο λόγο: υποστηρίζουν ότι υπάρχει ο «κίνδυνος» να ενταχθεί η Κύπρος στη σφαίρα επιρροής της Αμερικής, κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία χάνει στρατηγικά και στην ανατολική Μεσόγειο. Είχε προηγηθεί ο θρίαμβος της Αμερικής στα Βαλκάνια και ήταν καθοριστική η βοήθεια της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για να συμβεί αυτό. Οπότε η Μόσχα τρέμει την επανάληψη της ήττας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ρώσοι, λοιπόν, δημοσιοποίησαν τον περασμένο χρόνο την αντίθεσή τους στην «αμερικανοποίηση» της Κύπρου, η οποία βέβαια είναι μόνο στο μυαλό τους. Και επειδή οι Ρώσοι, που είναι αυτή τη στιγμή οι πιο στενοί σύμμαχοι των Τούρκων, μέχρι να τα σπάσουν ξανά, δεν κατάφεραν να πείσουν για το «δέσιμο» της Κύπρου στο αμερικανικό άρμα, έδωσαν εντολή στους ανόητους υποτακτικούς τους να επιτεθούν στους Αμερικανούς γερουσιαστές.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ προσφέρει στην Ομογένεια, στην Ελλάδα και την Κύπρο αυτό που δεν έχουμε. Είναι μπροστάρης στα ελληνικά εθνικά θέματα και είναι και πολύ αποτελεσματικός, όποιος και αν κυβερνά στην Αμερική. Όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έσωσε από δυσάρεστες καταστάσεις. Και όμως αμφισβητήθηκε από πολιτικούς με ελληνικά ονόματα. Και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί του ΑΚΕΛ, αλλά και η επίσημη ΕΔΕΚ. Η οποία προφανώς φοβούμενη ότι το ΑΚΕΛ θα καρπωθεί κομματικά οφέλη με την επίθεση εναντίον των Αμερικανών πολιτικών έσπευσε να εκδώσει μία περίεργη και ταυτόχρονα σαχλή ανακοίνωση. Ξεπέρασε και το ΑΚΕΛ. Να είναι υπερήφανος ο κ. Σιζόπουλος…

  • Στο σημείο που έφτασαν τα πράγματα η Κύπρος έπρεπε να συμμαχήσει ακόμα και με το διάολο για να επιτύχει την απαλλαγή της από την κατοχή. Προς Θεού, δεν λέω πως θα έρθουν οι Αμερικανοί να μας σώσουν. Δυστυχώς δεν θα το κάνουν τώρα αν και θα μπορούσαν. Όμως, αν ταυτιστούν τα συμφέροντα τους, με αυτά της Κύπρου και της Ελλάδας, θα μπορούσαν να δώσουν ένα σημαντικό χέρι βοήθειας. Αρκετοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον πίστεψαν ότι αυτό το σχέδιο νόμου θα ήταν το όχημα για να αλλάξουν πολλά πράγματα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Και εργάστηκαν γι’ αυτή την προσπάθεια και την ενίσχυσαν. Και ήρθαν δύο κυπριακά κόμματα, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ να τους προσγειώσουν. Και το μήνυμα προς τους καλούς ανθρώπους της Ομογένειας, είναι ότι το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού.

Γύρω από τη βοήθεια της Ρωσίας έχει αναπτυχθεί ένας μύθος, που έχει ήδη καταρρεύσει επειδή η Μόσχα χρησιμοποιούσε την Κύπρο πάντα στο στρατηγικό της παιγνίδι εναντίον της Αμερικής. Απλά οι μπουνταλάδες οι Αμερικανοί δεν το καταλάβαιναν, διότι με τη σειρά τους άκουγαν τους ανάλγητους Βρετανούς, που καθόριζαν και την αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό. Ήταν αφελείς και αδέξιοι και μερικοί φορές εντελώς, μα εντελώς ανόητοι. Διότι αν πραγματικά ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα, την ενωμένη Κύπρο έπρεπε να επιλέξουν.

Οι Ρώσοι φάνηκαν πιο έξυπνοι. Και το δικό τους στρατηγικό παιγνίδι έπαιξαν και το εξυπηρέτησαν καλά, και τους δικούς μας τους ψεκασμένους έπεισαν ότι το «ξανθό γένος» θα σώσει την Κύπρο και ότι ο Θεός επέλεξε τον «ξανθό ηγέτη» Πούτιν για να προστατεύσει τους ορθόδοξους χριστιανούς της Κύπρου.

Δεν μπορεί… Σίγουρα η βλακεία παράγεται στην Ελλάδα και την Κύπρο…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι Αμερικανοί τα θέλουν όλα δικά της, όπως και οι Ρώσοι, αλλά επιβραβεύουν όσους τους προδίδουν. Και η Τουρκία δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Μου έλεγε διπλωμάτης, ο οποίος ταξιδεύει συχνά στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο ότι η Κίνα αθόρυβα επιβάλλεται -ειδικά στη Βαλκανική- ως η δύναμη που «ενδιαφέρεται» για τους λαούς. Η διπλωματική και επενδυτική της παρουσία είναι αυξημένη στον υπερθετικό βαθμό. Και στοχεύει χώρες και λαούς, που ταλαιπωρήθηκαν από κρίσεις, οι οποίες εκπορεύθηκαν από τη Δύση και ειδικά την Ευρώπη. Ο κίνδυνος είναι μέσα στα «σπίτια» τους και οι Αμερικανοί με τους Ρώσους, προς το παρόν, ανταγωνίζονται ενώ θα μπορούσαν να ενωθούν ενώπιον του κοινού εχθρού, της Κίνας. Τι σχέση έχει αυτό με την Ελλάδα και την Κύπρο. Μα ήδη οι Κινέζοι πέρασαν τα τείχη… Και σε λίγο θα …χαιρετούν και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η Τουρκία προσκαλεί την καταστροφή με την αγορά των S-400 προειδοποιεί το Πεντάγωνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: