Excelsior Hotel Gallia, η ιστορία, το στυλ και η κομψότητα του Μιλάνου από το 1932 έως σήμερα

Το Excelsior Hotel Gallia στο Μιλάνο παραμένει ένα από τα ξενοδοχεία με το μεγαλύτερο κύρος στην Ιταλία. Photo via @excelsiorhotelgallia




Από την ημέρα των επίσημων εγκαινίων του, στις 29 Φεβρουαρίου του 1932, έως σήμερα, το Excelsior Hotel Gallia στο Μιλάνο παραμένει ένα από τα ξενοδοχεία με το μεγαλύτερο κύρος στην Ιταλία.

  • Επί δεκαετίες, εκεί συχνάζει η πιο ραφινάτη κοινωνική ελίτ της γείτονος.
  • Εξακολουθεί να γοητεύει με τη φωτισμένη πρόσοψή του και τη νέα πτέρυγα που σχεδίασε ο Ιταλός αρχιτέκτονας Marco Piva ο οποίος, διατηρώντας τον αέρα του αυθεντικού αρχιτεκτονήματος, πρόσθεσε μια πινελιά εκλεπτισμένου μοντερνισμού.

Το αρχικό ξενοδοχείο σχεδιάστηκε και οικοδομήθηκε από τους Giuseppe Laveni και Aldo Avati όταν εκεί όπου σήμερα είναι η Piazza Duca d’Aosta – εκεί είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μιλάνου – τότε ήταν εξοχή και προάστια. Είχε προγραμματιστεί να συμπέσουν τα εγκαίνια των δύο κτηρίων, αλλά λόγω καθυστερήσεων στην κατασκευή των σιδηροδρομικών γραμμών το Excelsior Hotel Gallia εγκαινιάστηκε πρώτο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Marco Piva πάντρεψε σύγχρονη αισθητική με το ύφος μπελ επόκ του ξενοδοχείου: Η Poltrona Frau, ένας από τους ιταλικούς οίκους επίπλων πολυτελείας, κατασκεύασε όμορφα έπιπλα για κάθε δωμάτιο.

  • Στην επίπλωση δωματίων και διαδρόμων του ξενοδοχείου ενεπλάκη και ο οίκος Cassina.
  • Οι εντυπωσιακές επιτραπέζιες λάμπες σχεδιάστηκαν από τη Luceplan, ενώ άλλα μέρη του ξενοδοχείου επίπλωσε ο οίκος Fendi Casa.

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό γραφείο σχεδίασε μια συλλογή άνω των 500 έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πινάκων ζωγραφικής, γλυπτών και φωτογραφιών.

Το Excelsior Hotel Gallia υπερηφανεύεται για 235 δωμάτια και σουίτες καθώς και 51 θεματικές σουίτες.

Πέντε σουίτες είναι αφιερωμένες σε διάσημους μιλανέζους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές: τους Franco Albini, Luigi Caccia Dominioni, Αchille και Pier Giacomo Catiglioni, Vico Magistretti, Giò Ponti.

  • «Θέλησα να δημιουργήσω ένα μέρος το οποίο να συνδέεται με την ιστορία της κομψότητας του Μιλάνου, έναν ξεχωριστό χώρο που αφομοιώνει και εξυψώνει τις αξίες της αρχιτεκτονικής, του ντιζάιν και της μόδας» δηλώνει ο Marco Piva.

«Το πρότζεκτ μου αποτίει φόρο τιμής στην πόλη του Μιλάνου και προσφέρει σε ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο ένα παράδειγμα του στυλ και της κομψότητας της πόλης, μια ξεχωριστή κλάση καλωσορίσματος και ραφιναρισμένης φιλοξενίας» τονίζει.

02/06/2019 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ο σταρ του Twilight Ρόμπερτ Πάτινσον θα υποδυθεί τον επόμενο Μπάτμαν της DC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: