Εντυπωσιακή κινητοποίηση Καραμανλή: Και περιοδείες στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής (Κ), συνομιλεί με τον κόσμο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ




Τουλάχιστον εντυπωσιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η κινητοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον προεκλογικό αγώνα της 7ης Ιουλίου.

Μετά την ομιλία στο Βελλίδειο κατά την διάρκεια της οποία ζήτησε την καθαρή στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νίκη και το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, από το πρωί της Πέμπτης έχει ξεκινήσει κανονική προεκλογική περιοδεία στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Παρότι ο ίδιος δεν χρειάζεται σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής προκαλώντας έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τη έως σήμερα στάση του απέναντι στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε από τις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Αμπελόκηπους και τον Εύοσμο.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα, στους Αμπελόκηπους, όπου τον υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Σπηλιόπουλος και υποψήφιοι βουλευτές.

Η μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και -όπως ανέφερε ο μητροπολίτης Βαρνάβας- σε καθημερινή βάση προσφέρει 8.200 μερίδες φαγητού σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μητρόπολης, οι μερίδες φαγητού που μοίραζε σε καθημερινή βάση τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν 6.573, του 2014 ήταν 7.483, του 2015 ήταν 7.556, του 2016 ήταν 7.954, του 2017 ήταν 8.109 και του 2018 ήταν 8.177.

Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη ο κ. Καραμανλής περπάτησε στην πλατεία Επταλόφου και στην πλατεία Ευόσμου, όπου έκανε χειραψίες με καταστηματάρχες και περαστικούς. Σήμερα, στις 19:30, θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, αύριο θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά και τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, ενώ την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί τις Σέρρες.

Hellas Journal, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Ρούμπος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: