Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο τον Λευκό Πύργο στην τελευταία προεκλογική του ομιλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Φωτογραφία , πηγή , ΕΡΤ

Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, το μήνυμα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (video)

Το μήνυμα ότι στις εκλογές της Κυριακής θα γίνει το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού, έχοντας στο ακροατήριο τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του κόμματος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον επίτροπο της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, για “χαλαρή ψήφο” ή “χαμένη ψήφο” σε κόμματα που δεν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, όπως είπε, και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αιχμή του δόρατος τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε γι αυτό δεν έχουν θέση οι χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχτούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα, που,όλοι το γνωρίζουν, δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα, δεν υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Η με τη Ν.Δ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η με την πολιτική αλλαγή ή με την καθήλωση; Η με όλους τους Έλληνες ή με εκείνους που πρόδωσαν τα όνειρα όλων των Ελλήνων; Αποφασίζουμε και με το μυαλό και με την καρδιά”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε, μάλιστα, πως η Ν.Δ δεν θέλει να “τελειώσει” κανέναν, αλλά να αρχίσει με όλους.

“Την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού, την Κυριακή θα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το βράδυ της Κυριακής η Ελλάδα θα γίνει μπλε”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για την “εντυπωσιακή” υποδοχή που του ετοίμασαν, λέγοντας ότι θυμίζει προεκλογική συγκέντρωση άλλων εποχών, και δήλωσε: “Η νίκη έρχεται από τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μίλησε, η Μακεδονία μίλησε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους”.

Εξήγησε ότι το “γούρι” του είναι να κλείνει τις προεκλογικές εκστρατείες στη Θεσσαλονίκη, θυμίζοντας ότι το ίδιο είχε κάνει και στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στις οποίες εκλέχτηκε πρόεδρος του κόμματος.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους Μακεδόνες τους κάλεσε “να στείλουν τη δική τους απάντηση σε εκείνους που τους ταπείνωσαν στις Πρέσπες και τώρα τους ζητούν κατ τα ρέστα χαρακτηρίζοντας τους φασίστες”.

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι στην πόλη καθρεπτίζεται η ελληνική Ιστορία, αναφέροντας ότι από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά τους Βαλκανικούς Πολέμιους, στη Θεσσαλονίκη έκανε την ομιλία του μετά τη δικτατορία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στη Θεσσαλονίκη μίλησε αρκετές φορές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

“Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα” είπε και ζήτησε να τοποθετηθεί η ελληνική σημαία πάνω από τα κομματικά λάβαρα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών “υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού κι έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων”.

Για τον εαυτό του τόνισε πως από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση και στάθηκε απέναντι στο “λάθος του ΣΥΡΙΖΑ”. Διαφώνησε ακόμα και με ισχυρούς Ευρωπαίους, που πίεζαν, όπως είπε, για τα δικά τους συμφέροντα.

Υπενθύμισε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ίδρυσε σώμα εθελοντών από την Κρήτη και πολέμησε στη Σιάτιστα για τη Μακεδονία και γι αυτό νιώθει και ο ίδιος Μακεδόνας, όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών”.

Εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση του θα κάνει μια παγκόσμια καμπάνια προβολής της πραγματικής Μακεδονίας, θα πάρει μέτρα για τη θωράκιση των μακεδονικών προϊόντων και θα εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα διατηρήσει “ενεργό” το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ίδιο θα κάνει και με την Αλβανία.

“Θα προστατέψω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία”, υπογράμμισε.

Παράλληλα είπε ότι θα εργαστεί για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

“Συμφωνία αλήθειας” με τον ελληνικό λαό

Για τη σημερινή Ν.Δ. είπε ότι δεν είναι απλά ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη και ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος γιατί έκανε πράξη δύο απαράβατες αρχές του, την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε ότι δεσμεύεται από τη “συμφωνία αλήθειας” με τον ελληνικό που παρουσίασε στη ΔΕΘ και κινείται σε 6 άξονες:

1. Λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις.

2. Νέες δουλειές

3. Κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες.

4. Σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση.

5. Κράτος δικαίου.

6. Κοινωνία με αλληλεγγύη.

Δέσμευση για διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους

Σχολιάζοντας τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης είπε πως ότι και να κάνει ο κ. Τσίπρας οι συνταξιούχοι θα του στείλουν το “λογαριασμό” στις κάλπες.

Δήλωσε πως η κυβέρνηση του θα δίνει “διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση, όχι την τελευταία στιγμή, πριν από τις εκλογές”.

Είπε ότι η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει κι έχει κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Αναφέρθηκε σε τέσσερα μεγάλα μέτρα που είναι:

1. Η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

2. Μείωση της φορολογίας για όλους. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής θα πάει από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και αφορολόγητο 1.000 για κάθε παιδί. Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 20% μέσα σε δύο χρόνια

3. Χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

4. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος για τη Μακεδονία και είπε πως στο επίκεντρο τους είναι η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία οδό, η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και η ανάδειξη της σε κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού..

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να ξεχάσουν την αποχή στις εκλογές της Κυριακής και να πουν “όχι” στους ακραίους.

Απευθύνθηκε σε πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ και τους κάλεσε να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά και σε ανθρώπους που ψήφισαν άλλα κόμματα για να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Καθαρό” αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής

“Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση και δεν θέλω να υπάρχει σε κανέναν Έλληνα καμιά αμφιβολία το βράδυ της Κυριακής ότι η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος έχει ήδη ξεκινήσει”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Μπροστά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μπροστά στους πολίτες της Μακεδονίας αναλαμβάνω την ευθύνη να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω: Ναι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Ζητώ τη στήριξη σας για να τραβήξουμε μπροστά, σε μια νέα εποχή που θα ενώσει όλους τους Έλληνες. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με ψήφο στη Ν.Δ και η νίκη της Ν.Δ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων”.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έφτασαν στην πρώτη προβλήτα πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περπάτησαν ανάμεσα στον κόσμο και αντάλλαξαν χειραψίες, με τον κ. Καραμανλή να αποσπά την πιο θερμή υποδοχή.

Το “παρών” έδωσαν βουλευτές, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος κ.α.

Στη διάρκεια της ομιλίας το μπλοκ της ΟΝΝΕΔ φώναζε συνθήματα και ο κ. Μητσοτάκης έκανε διάλογο μαζί τους.

Βασικά σημεία της ομιλία

Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη.

Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία, για να έχετε ένα μέλλον καλύτερο

Κλείνω εδώ στη Θεσσαλονίκη μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοητευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Πρώτα απ’όλα ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία . Είναι για να έχετε ένα μέλλον καλύτερο.

Ξέρω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι. Ξέρω πως νιώθουν ότι μπορούν να πάρουν ξανά τα πράγματα στα χέρια τους. Αυτό το οδοιπορικό στα σπλάχνα της Ελλάδας, αυτή η πορεία με το λαό με έκανε πιο δυνατό, πιο σίγουρο για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε.

Η Θεσσαλονικη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι’αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ.

Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογει να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία.

Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα.

Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδονες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι.

Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου.

Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊοόντα μας.

Κράτω πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στο χάρτη.

Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές από το 1974 και μετά με αλήθειες και με ρεαλισμό.

Οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ. Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι’ αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη.

Ύστερα από 4 χρόνια οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δρόμο που θέλουν για τη χώρα. Η ψήφος είναι βαριά όπως βαριά είναι και η ευθύνη καθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή το διχασμό; Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι’αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστασεις. Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες.

Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθους και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση.

Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε.

Θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της ΝΔ.

Και απαντάμε και στο δημογραφικό. 2000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας.

Η ΝΔ έχει ένα έτοιμο κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Η ΝΔ οργάνωσε ειδική ημερίδα για τις υποδομές στην οποία η Β. Ελλάδα είχε τη δική της θέση. Η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία. Θα δουλέψουμε με την περιφέρεια.

Η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού.

Το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα. Ξημερώνει την Κυριακή. Είναι στο χέρι μας. Μέχρι και σήμερα οι αντίπαλοί μας, μας λένε με το τροπο τους “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 σελίδα γυρίζουμε. Και αυτή την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί.

Καλώ σε συμπαράταξη και όλους τους παλιούς φίλους της ΝΔ. Σας καλώ να γυρίσετε στο σπίτι σας, τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Μαζί σε αυτή τη συμπόρευση καλώ και φίλους από άλλα κόμματα. Βρεθήκαμε μαζί στο κοινό μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό. Ελάτε μαζί σε αυτή την μάχη απέναντι στον αυταρχισμό. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν ορισμένα πράγματα.

Στρέφομαι και στους πολίτες που ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. έχουν πρώτη θέση δίπλα μας στην προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή.

Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης να φτάσει παντου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση.

Σας καλώ να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλύτερη εποχή. Στείλτε το μήνυμα παντού. Ερχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με νίκη της ΝΔ. Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νίκος Ρούμπος
24 Μαΐου 2019

Be the first to comment on "Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, το μήνυμα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη (video)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*