Οι τρεις λόγοι της ήττας είναι το μνημόνιο, η ατολμία και το ύφος της εξουσίας, είπε ο Φίλης

File Photo: Ο βουλευτής Νίκος Φίλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Σε τρεις λόγους απέδωσε την εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στον Ρ/Σ Θέμα, ανέφερε ως πρώτο και βασικό λόγο την εφαρμογή των μνημονίων.

  • Χαρακτηριστικά επισήμανε: «Ίσως ήταν λιγότερα επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε μνημόνια, με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς». Και συνέχισε: «Δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα μνημόνια., Η Νέα Δημοκρατία έχασε και ανασυγκροτήθηκε, το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».
  • Ως δεύτερο λόγο ανέφερε το ότι «σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».
    Τέλος, σημείωσε ότι ο τρίτος λόγος είναι, όπως είπε, «το ζήτημα του ύφους της εξουσίας» καθώς «ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μία απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».

Ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσωποποιεί ευθύνες και στρατηγικές. Θεωρούμε ότι η προεδρία Τσίπρα, διαχρονικά, έδωσε αξία στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ερωτηθείς δε, αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη διαφορά και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ανάγκη ενός νέου πολιτικού σχεδίου με νέες συμμαχίες. Για παράδειγμα βλέπω ότι υπάρχει ένας κόσμος της Αριστεράς που δεν πήγε να ψηφίσει και πρέπει να τον πείσουμε να το κάνει. Υπάρχουν και άλλοι πoυ επέλεξαν μικρότερα σχήματα της αριστεράς».

HELLASJOURNAL

Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών από τον καθηγητή Κουσκουβέλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: