Οι Bucks εκδικούνται την ήττα στον πρώτο αγώνα με Celtics: Ο Giannis τους οδηγεί σε ισοφάριση

File Photo: Boston Celtics forward Marcus Morris (R) grabs a rebound next to Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo of Greece (C) and Boston Celtics center Al Horford of the Dominican Republic (L) during game two of the Eastern Conference playoffs between the Boston Celtics and the Milwaukee Bucks at Fiserv Forum in Milwaukee, Wisconsin, USA. EPA, TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT




Οι Bucks πήραν… εκδίκηση από τους Celtics για την ήττα τους στον πρώτο αγώνα για τους ημιτελικούς των play off της Ανατολής στο ΝΒΑ, καθώς επικράτησαν τα ξημερώματα 123-102 στο δεύτερο παιχνίδι στο Μιλγουόκι και ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1.

  • Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους (5/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 13/18 βολές), δέκα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, δύο κλεψίματα, ένα κόψιμο και ένα λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Τον “Giannis” ακολούθησε σε απόδοση ο Κρις Μίντλετον που πέτυχε 28 πόντους, ενώ ο Έρικ Μπλέντσο πρόσθεσε 21, την ώρα που ο Μάρκους Μόρις ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Βοστώνη με 17 πόντους.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση κρίθηκε στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όταν οι Bucks μετέτρεψαν το 59-55 του ημιχρόνου σε 98-73, με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειράς θα διεξαχθούν στη Βοστώνη την Παρασκευή και τη Δευτέρα (σ.σ. ξημερώματα Σαββάτου και Τρίτης για την Ελλάδα).

Στο μεταξύ, οι Golden State Warriors αξιοποίησαν το πλεονέκτημα έδρας τους και νίκησαν 115-109 τους Houston Rockets στο Όκλαντ, με αποτέλεσμα να προηγούνται πλέον 2-0 στη σειρά.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκαν ο σταρ των «πολεμιστών», Στεφ Κάρι, στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού και ο σταρ των Rockets, Τζέιμς Χάρντεν, στο αριστερό μάτι, όταν δέχθηκε ακούσιο χτύπημα στο πρόσωπο από τον Ντρέιμοντ Γκριν.

Πρώτος σκόρερ των Warriors ήταν ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους, τον ακολούθησε σε απόδοση ο Κλέι Τόμπσον με 21, ενώ ο Κάρι, παρά τον τραυματισμό του, πρόσθεσε 20 πόντους. Στο «στρατόπεδο» του Houston, ο Χάρντεν, ο οποίος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ότι «μετά βίας» μπορούσε να δει, καθώς τραυματίστηκε και στο δεξί μάτι στον αγώνα, ήταν ο πρώτος σκόρερ με 29 πόντους. Το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί το Σάββατο (σ.σ. ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα) στο Χιούστον.

Συνοπτικά, στις αναμετρήσεις για τους ημιτελικούς των play off στο ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

ΑΝΑΤΟΛΗ

Milwaukee-Boston, 123-102

* Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στη σειρά.

ΔΥΣΗ

Golden State-Houston, 115-109

* Το Golden State προηγείται 2-0 στη σειρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
01/05/2019 11:31

Ο Giannis αναγνωρίζεται και από τους αντιπάλους του: «Είναι ένας MVP» λέει ο Στίβενς των Celtics

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: