Ο μικρός αδερφός του Τσιτσιπά, Παύλος υπόσχεται: Θα κάνω ό,τι μπορώ να τον φτάσω

Πηγή φωτογραφίας: neakriti.gr




Στο Ηράκλειο βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο “Βενιαμίν” της οικογένειας Τσιτσιπά, ο Παύλος. Ο 13χρονος που μένει στην Αθήνα για να τελειώσει το σχολείο έχει ήδη διαλέξει άθλημα: Το τένις, τι άλλο; Ο μικρός Τσιτσιπάς αγωνίστηκε στο τουρνουά του “Sportspoint” τόσο στο μονό όσο και στο διπλό και με λίγη…πίεση από πλευράς μας, δέχτηκε να μας μιλήσει (είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων), γράφει η neakriti.

  • “Eιναι η η τρίτη φορά που έρχομαι στην Κρήτη για τουρνουά. Μικρότερος ερχόταν και ο Στέφανος αλλα ερχεται και ο Πέτρος. Μου αρέσει εδώ, μου αρέσουν τα γήπεδα αλλά και το επίπεδο είναι καλό”, μας είπε και πρόσθεσε: “Θέλω να φτάσω στο επίπεδο του Στέφανου, αλλά φυσικά είναι δύσκολο! Θέλω ο Στέφανος να γίνει Νο1 στον κόσμο! Εγω θα κάνω ό, τι μπορώ για να τον φτάσω αλλά δεν ξέρω αν τα καταφέρω. Πάντως μιλάω συνέχεια μαζί του, με συμβουλεύει πως να παίζω, πως να σκέφτομαι, είναι κοντά μου για όλα. Εγώ παράλληλα θέλω να σπουδάσω στη Γυμναστική Ακαδημία”.

O Παύλος Τσιτσιπάς συμπαθεί τον Ολυμπιακό αντίθετα με τον Στέφανο και τον πατέρα τους που είναι-όπως έχουν δηλώσει-φίλοι της ΑΕΚ! Κυρίως όμως βλέπει τένις. Τον Φέντερερ, τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς, και κυρίως τον Στέφανο και τον μεσαίο αδελφό του Πέτρο.

Και στο εξωτερικό

Και ο Παύλος έχει όμως ευρωπαική εμπειρία. Συγκεκριμένα πριν δυο χρόνια βρέθηκε στο Kufstein της Αυστρίας και δοκίμασε τις δυνάμεις του στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe, Sparkasse Bambini Cup.

  • Ο Παύλος, ακολουθεί το δρόμο που χάραξαν τα μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στις διεθνείς διοργανώσεις της Tennis Europe.
  • Εκμεταλλευόμενος και την παρουσία του Πέτρου Τσιτσιπά στην Αυστρία, ο Παύλος αγωνίστηκε στο Kufstein και στο τουρνουά Sparkasse Bambini Cup, που ανήκει στην 3η κατηγορία U12 της ETA.

Ηττήθηκε στα προκριματικά από τον Ιταλό Gianluca Carlini με 6-0, 6-1, αλλά μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης ως lucky loser και έχει είχε την ευκαιρία να δώσει 2 ακόμη αγώνες.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, ήταν σαφώς καλύτερος και διεκδίκησε την πρόκριση απέναντι στον Ιταλό qualifier, Edoardo Dassie, ωστόσο στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα, με 6-3, 2-6, 6-2. Έπειτα αγωνίστηκε και στο consolation ταμπλό, όπου υπέστη την ήττα από τον Γάλλο Alexis Arnal με 4-0, 4-0.

Τέλος, ο Έλληνας τενίστας συμμετείχε και στο ταμπλό του διπλού, όπου συνεργάστηκε με τον Αυστριακό Nicola Kogler. Οι δυο τους πέρασαν με bye στον 2ο γύρο, εκεί όμως ηττήθηκαν από τους Τσέχους Jan Hrazdil και Adam Jedlicka, με 6-3, 6-4.

Και ο Πέτρος δίπλα του...
Υπάρχει όμως και ο μεσαίος αδελφός, ο Πέτρος Τσιτσιπάς. Ο Πέτρος είναι 19 ετών και ήδη έχει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στα διπλά.

  • Όπως φαίνεται, το τένις αποτελεί αναπόσπαστό κομμάτι της καθημερινότητας της οικογένειας Τσιτσιπά, ωστόσο αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς μίλησε για την μεγάλη επιτυχία του αδελφού του, το πόσο δεμένη είναι όλη η οικογένεια, αλλά και τις θυσίες που χρειάστηκαν μέχρι σήμερα. «Περίμενα ότι αυτός ο τίτλος θα έρθει για τον Στέφανο. Έπαιζε πάρα πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και νιώθω πολύ μεγάλη περηφάνια γιατί έβαλε ένα στόχο και τον κατάφερε. Αυτό άλλωστε θαυμάζω και στον αδελφό μου, ότι είναι πραγματικός μαχητής», λέει ο ίδιος που όμως έχει επίσης τον ρόλο του μεγάλου αδελφού για τον Παύλο και είναι πάντα κοντά στον “βενιαμίν” της οικογένειας…

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

 

Οι Μπακς δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Ράπτορς, παρά την προσπάθεια του Giannis (videos)

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: