Η Καλαμάτα αποχαιρετά τον άτυχο εικονολήπτη: Το τελευταίο αντίο στο χωριό Εύα Μεσσηνίας

File Photo: Νεαροί συμμετέχουν στο σαϊτοπόλεμο, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα, στην Καλαμάτα, την Κυριακή του Πάσχα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ




Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Εύα Μεσσηνίας γράφτηκε ο επίλογος για τον 54χρονο εικονολήπτη και ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και ενημερωτικού σάιτ, Κώστα Θεοδωρακάκη, που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα γράφει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΘΑΡΡΟΣ.

  • Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον Κώστα στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό όπου διέμενε με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του. Η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό, ενώ είναι ευτύχημα ότι δε θρηνήσαμε κι άλλα θύματα ή δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο άτυχος Κώστας, συνεχίζει το δημοσίευμα, κάθε χρόνο κάλυπτε ως εικονολήπτης το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, είτε για τα δικά του Μέσα είτε για μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα με τα οποία κατά καιρούς συνεργαζόταν.

  • Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα και λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, βρισκόταν στα γραφεία του σταθμού στην οδό Αρτέμιδος, ακριβώς απέναντι από το χώρο του δημοτικού πάρκινγκ όπου διεξαγόταν ο σαϊτοπόλεμος, μαζί με συγγενή του. Λίγο πριν από τις 8:00 κατέβηκε από τα γραφεία και στάθηκε έξω από την πλαστική περίφραξη που είχε τοποθετήσει ο Δήμος από την πλευρά της Αρτέμιδος, ξεκινώντας να βιντεοσκοπεί και ταυτόχρονα να κάνει ζωντανή μετάδοση στο σάιτ του. Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι η σύζυγός του ταυτόχρονα κοινοποιούσε τη ζωντανή μετάδοση του Κώστα. Κοντά και δίπλα του κάθονταν κι άλλοι συνάδελφοί του εικονολήπτες και φωτογράφοι.

Ένα τέταρτο πριν από τις 9:00 το βράδυ στο χώρο διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου μπήκε η ομάδα των σαϊτολόγων από τον Άγιο Σίδερη και ξεκίνησε η επίδειξη. Άγνωστο για ποιο λόγο κάποια στιγμή το ταγάρι που είχε περασμένο στο σώμα του ο 62χρονος αρχηγός του μπουλουκιού, στο οποίο είχε τις υπόλοιπες σαΐτες που θα έριχνε, πήρε φωτιά.

  • Από τα βίντεο που έχουν ληφθεί και τα οποία έχει συμπεριλάβει στη δικογραφία η Αστυνομία, φαίνεται να βγάζει το φλεγόμενο ταγάρι από τον ώμο, να το πετάει στο έδαφος και να το πατάει για να σβήσει. Πριν, όμως, προλάβει να το πετάξει στο έδαφος μία φλεγόμενη σαΐτα εκτοξεύεται σαν ρουκέτα. Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν πως και άλλες σαΐτες έφυγαν προς το πλήθος.

Η πρώτη, όμως, με απίστευτη ταχύτητα φεύγει προς το πλήθος και χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη στο κεφάλι, με την κάμερά του να καταγράφει την πορεία της φονικής σαΐτας προς αυτόν. Σωριάζεται αμέσως στο έδαφος, ενώ κόσμος που βρισκόταν παραδίπλα τρέχει πανικόβλητος.

Οι άνθρωποι που τρέχουν δίπλα στον 54χρονο διαπιστώνουν ότι δεν έχει καμία αντίδραση και οι διοργανωτές ειδοποιούν ασθενοφόρο, το οποίο φτάνει άμεσα στο σημείο. Ήταν, όμως, ήδη αργά για τον Κώστα Θεοδωρακάκη και στο νοσοκομείο διαπιστώνεται μόνο ο θάνατός του.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα και η ΕΡΤ, η οικογένεια του άτυχου εικονολήπτη ζήτησε με ανακοίνωσή της, να μην υπάρχουν κάμερες κατά την διάρκεια της νεκρωσίμου ακολουθίας.

Με πληροφορίες από ΘΑΡΡΟΣNEWS και ΕΡΤ

Θρήνος στην Καλαμάτα: Νεκρός εικονολήπτης, θύμα του σαϊτοπόλεμου στην πόλη (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: