Αιφνιδιαστική απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Βέλγιο: Ακυρώσεις πτήσεων

File Photo: Strikers stand in the departures hall during the national strike at Zaventem international airport in Zaventem near Brussels, Belgium. EPA, STEPHANIE LECOCQ
Οι αεροπορικές συγκοινωνίες έχουν παραλύσει στο Βέλγιο εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας της εταιρείας Skeyes (πρώην Belgocontrol), που εμποδίζει κάθε προσγείωση ή απογείωση μέχρι τις 13.00 τοπική ώρα.

  • Περί τις 80 πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Brussels Airport, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου. Εχουν επηρεασθεί επίσης τα αεροδρόμια του Σαρλερουά και της Λιέγης, σύμφωνα με την Eurocontrol , «αφού δεν υπάρχει έλεγχος εναερίου κυκλοφορίας κάτω των 42.500 ποδών».

«Οι βελγικές αρχές εξέδωσαν ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία ο εναέριος χώρος που τελεί υπό την διαχείριση του κέντρου ελέγχου της ζώνης των Βρυξελλών είναι κλειστός από τις 09.30 μέχρι τις 13.00», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Eurocontrol.

Αυτό έχει επιπτώσεις και στην κυκλοφορία των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

  • Η εταιρεία Skeyes πλήττεται εδώ και εβδομάδες από απεργιακές κινήσεις, με τα συνδικάτα να διαμαρτύρονται για έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου, οι ακυρώσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών αφορούν κυρίως τις πτήσεις μέσων αποστάσεων, καθώς το αεροδρόμιο προσπαθεί να καθυστερήσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που πραγματοποιούνται άπαξ ημερησίως.

Πέραν των 42.500 ποδών (7.500 μέτρων) τον έλεγχο του εναερίου χώρου έχει η Eurocontrol, που επιχειρεί από το Μάαστριχτ της Ολλανδίας και διαδέχεται την Skeyes στον έλεγχο του βελγικού εναερίου χώρου.

16/05/2019 12:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Συνελήφθη το πρωί στην Γαλλία ο ιστορικός ηγέτης της οργάνωσης ΕΤΑ, Χοσού Τερνέρα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal