Την παραμονή στην ενιαία αγορά θα στηρίξουν Εργατικοί και Εθνικό Κόμμα Σκοτίας, εάν προταθεί

File Photo: Brexit protesters demonstrate outside Parliament in London, Britain. EPA, NEIL HALL
Το κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν την πρόταση «Κοινή Αγορά 2.0» για την παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, εάν επιλεγεί από τον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, και συμπεριληφθεί στις σημερινές ενδεικτικές ψηφοφορίες.

  • Το κόμμα των Εργατικών άλλαξε την στάση του για την παραμονή στην ενιαία αγορά, που σημαίνει ότι αποδέχεται την ελεύθερη μετακίνηση. «Σε συμφωνία με την πολιτική μας, υποστηρίζουμε προτάσεις που κρατούν τις επιλογές στο τραπέζι για να αποφύγουμε την καταστροφική συμφωνία του Συντηρητικού κόμματος ή την καθόλου συμφωνία, να χτίσουμε μια συναίνεση στη Βουλή, να σπάσουμε το αδιέξοδο και να προσφέρουμε ένα αποτέλεσμα για όλη τη χώρα» δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος σχετικά με τις σημερινές ψηφοφορίες.

Το Εθνικό Κόμμα Σκοτίας θα ψηφίσει επίσης υπέρ της παραμονής στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στον πρώτο γύρο ψηφοφοριών απείχε από την στήριξη της πρότασης, που τελικά μειοψήφησε με 94 ψήφους διαφορά. Η αποδοχή της πρότασης από το κόμμα παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς διαθέτει 35 έδρες στο κοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
01/04/2019 17:34

«Άνοιγμα» στην ιταλική ακροδεξιά πραγματοποιεί το ουγγρικό κόμμα του Ορμπάν Fidesz

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal