Πεδίο μάχης τα Διαβατά: Επεισόδια, φωτιές, χημικά και κρότου λάμψης (video, photo)

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 05 Απριλίου 2019.ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL
Επεισόδια, ένταση, φωτιές, κρότου λάμψης και διαπληκτισμοί στα Διαβατά, μεταξύ προσφύγων και μεταναστών  και της Αστυνομίας, στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στα Διαβατά.

Στο μεταξύ, πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες έξω από τη δομή, μπήκαν μέσα στο πρώην στρατόπεδο με την ελπίδα να εξασφαλίσουν μία μερίδα φαγητού, από αυτή που διανέμεται καθημερινά στους φιλοξενούμενους της δομής.

Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων που μένουν στη δομή βλέποντας τον κίνδυνο να μην φτάσει το φαγητό και να μείνουν νηστικοί.

Οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια για λίγα λεπτά και στη θέα των αστυνομικών που μπήκαν μέσα στο camp τα πνεύματα ηρέμησαν και οι ‘ξένοι’ της δομής επέστρεψαν πίσω στις σκηνές τους.

Με την εμφάνιση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Νωρίτερα, άνδρας χρησιμοποίησε το κοριτσάκι του ως ασπίδα για να συγκρουστεί με τους αστυνομικούς, ενώ ένταση επικράτησε όταν γυναικόπαιδα επιχείρησαν να περάσουν από το φραγμό της Αστυνομίας.

Έχουν κατασκηνώσει από χθες περίπου 500 πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό, ψευδές κάλεσμα ότι θα μπορέσουν να μεταβούν στα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να επιστρέψει στις δομές όπου φιλοξενείται.

  • «Ήδη, βρίσκονται σε ετοιμότητα λεωφορεία που έχουμε ναυλώσει για να επιστρέψουν πίσω στα ξενοδοχεία, τα διαμερίσματα και τις δομές όπου φιλοξενούνται», είπε ο κ. Ράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι υποκινήθηκαν από μηνύματα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
  • «Ανάμεσα τους υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας από άνδρες, που δεν ξέρω τι σκοπό έχει δημιουργώντας μια τέτοιου είδους ένταση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μέσα στη δομή φιλοξενίας λειτουργεί «info box», που ενημερώνει και καταγράφει τα άτομα που θέλουν να επιστρέψουν, ενώ το ίδιο γίνεται και από μεγάφωνα σε τέσσερις γλώσσες.

«Ενημερώνουμε διαρκώς ότι αυτό που συμβαίνει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προκειμένου να τους πείσουμε με διάλογο να φύγουν από το σημείο», κατέληξε ο κ. Ράγκος.

Με πληροφορίες από ThessNews και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα ένταση στα Διαβατά: Γυναικόπαιδα επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό (photo, video)

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: