Πρόβλημα: Δεν εντοπίστηκε η αιτία θανάτου, συνεχίζονται οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο




Συνεχίζονται την Τρίτη οι έρευνες των αρχών στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, στο πλαίσιο των ερευνών για τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος. Οι έρευνες διακόπηκαν χθες χωρίς αποτέλεσμα λόγω και της περιορισμένης ορατότητας και αναμένεται να επαναρχίσουν το πρωί.

Χθες πραγματοποιήθηκε νεκροτομή επί της σορού ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, με τις κυπριακές αρχές να τελούν εν αναμονή των εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης».

Εξάλλου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε χθες ότι φτάνει την Παρασκευή στην Κύπρο το σύστημα sonar, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το Σάββατο στις έρευνες των αρχών στις δύο λίμνες.

Τη Δευτέρα του Πάσχα έφτασαν στην Κύπρο και οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις, οι οποίοι και αναμένεται να συμμετάσχουν σε σύσκεψη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, για να ενημερωθούν για το ιστορικό της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το γεγονός πως παρόλο ότι εξετάστηκαν ιατροδικαστικά τρία θύματα του φερόμενου 35χρονου δολοφόνου δεν εντοπίστηκε η αιτία θανάτου τους.

Οι ελπίδες εναποτίθενται πλέον στη σημερινή μεταθανάτια ιατροδικαστική εξέταση και αν και σήμερα δεν διαπιστωθεί η αιτία θανάτου, απομένει η εξέταση των θυμάτων από τον Βρετανό ιατροδικαστή, ο οποίος έχει μετακληθεί, μαζί με συναδέλφους του, προκειμένου να συνδράμουν τις διωκτικές Αρχές της Δημοκρατίας.

«Προσφέρθηκα να βοηθήσω αφιλοκερδώς και δεν με δέχτηκαν», ανέφερε στον «Φ» ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος είχε εμπειρία με θύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως έπρεπε να αντληθεί το νερό και από τις δύο λίμνες (Μιτσερού και Μεμί), ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες σοροί.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επαναληφθούν οι έρευνες και στις δύο λίμνες, όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των δυτών. Στην «Κόκκινη Λίμνη» θα καταβληθεί προσπάθεια ν’ ανασυρθεί η δεύτερη βαλίτσα που εντοπίστηκε, αλλά και να εντοπιστεί και τρίτη στην οποία φέρεται να υπάρχει ένα παιδί, όπως τουλάχιστον φέρεται να κατέθεσε ο ύποπτος.

Οι έρευνες θα ενισχυθούν και με τη βοήθεια ηχοεντοπιστικής συσκευής, η οποία αναμένεται στην Κύπρο προσεχώς.
Το τρίτο θύμα που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα στην «Κόκκινη Λίμνη» Μιτσερού, εντός βαλίτσας, δεν αναγνωρίστηκε ακόμη. Όπως πληροφορείται ο «Φ», τουλάχιστον σε μία περίπτωση ζητήθηκε η συνδρομή της πρεσβείας των Φιλιππινών στην Αθήνα, προκειμένου να ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού από μητέρα θύματος για σκοπούς ταυτοποίησης. Εκπρόσωποι της πρεσβείας των Φιλιππινών συναντήθηκαν την περασμένη βδομάδα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Οι εκπρόσωποι των Φιλιππινών ζήτησαν να ενημερωθούν για τα γεγονότα, την πορεία των ερευνών, πότε θα οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης και ποια ποινή προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Η κυπριακή πλευρά διαβεβαίωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατόν.

Δεν μπόρεσαν να ανασύρουν αντικείμενο από το βυθό της Κόκκινης Λίμνης στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: