Οι εξελίξεις στο Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Αγγελίδη-Αρχιεπισκόπου Δημητρίου




Οι εξελίξεις του κυπριακού ήταν το θέμα που συζήτησαν τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Ο κ. Αγγελίδης συνοδευόμενος από τον γενικό πρόξενο στη Νέα Υόρκη, Αλέξη Φαίδωνος και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, επισκέφθηκε χθες την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για περίπου μία ώρα.

  • Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Σάββας Αγγελίδης είπε πως είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, για να λάβει την ευλογία και τις συμβουλές του, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και να τον ενημερώσει για το τι συμβαίνει στην Κύπρο. Αλλά και να ακούσει κάποιους προβληματισμούς, αλλά και για ζητήματα που τον απασχολούν.

«Τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό και στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων έχω πάρει κάποια μηνύματα τα οποία θα μεταφέρω εκεί που πρέπει και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την Κύπρο. Έναν αγώνα του οποίου το αποτέλεσμα, στο τέλος της ημέρας, θα είναι προς όφελος του λαού μας και του έθνους», πρόσθεσε.

  • Ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ χαρακτήρισε πάρα πολύ ευχάριστη, τιμητική και εποικοδομητική την ευκαιρία, με την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Κάναμε κάτι που δεν έγινε σε καμία άλλη περίπτωση: όλος ο χρόνος που ο υπουργός ήταν σ’ αυτό το γραφείο διετέθη μόνο για συζήτηση των θεμάτων της Κύπρου. Είναι ένα ρεκόρ για σήμερα, αλλά δείχνει ότι ασχολούμεθα με ένα θέμα το οποίο εμάς μας απασχολεί και δεν μπορούμε να φύγουμε και να πάμε σε άλλα πράγματα. Η Κύπρος ήταν το υπ’ αριθμόν ένα και μόνο θέμα».

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων.

ΚΥΠΕ – Αποστόλη Ζουπανιώτη
ΗΠΑ/Νέα Υόρκη
02/04/2019 07:12

Αγωνιζόμαστε για αποτίναξη του τουρκικού ζυγού: Τιμάμε τον αγώνα της ΕΟΚΑ, είπε ο Προδρόμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: