Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μπλοκ της συντήρησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σχολιάζει την ομιλία Τσίπρα το ΚΚΕ




«Επειδή πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν είναι η υλοποίηση μνημονίων, δεν είναι η συμπόρευση με ολιγάρχες και η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, δεν είναι οι Μόριες, δεν είναι τα απομεινάρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και οι διάφοροι γυρολόγοι της πολιτικής, γι’ αυτό και ο κύριος Τσίπρας, που είναι θιασώτης όλων των παραπάνω, κατατάσσεται μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο μπλοκ της συντήρησης».

Τα παραπάνω αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην εκδήλωση για την “Προοδευτική Συμμαχία”.

«Όλων αυτών η πολιτική γέννησε και γεννά το φασισμό και την ακροδεξιά και μόνο μια συμμαχία εναντίον τους, εναντίον του σάπιου συστήματος που υπηρετούν, μπορεί να βάλει φραγμό», τονίζει το σχόλιο του Κόμματος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και στις καθημερινές μάχες και σε όλες τις εκλογικές μάχες “για να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού”.

Όπως επισήμανε, αυτό σημαίνει “να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα τα κόμματα του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι κολαούζοι τους”, σημαίνει “να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση η ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτά τα τσιράκια του συστήματος”.

“Κάνουμε την πραγματική διαφορά στις τοπικές εκλογές σημαίνει: Λιγότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, μεσάζοντες των επιχειρηματικών συμφερόντων σε κάθε περιοχή, έτοιμοι και ικανοί να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Σημαίνει ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια και στο δήμο” είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας “αυτό εδώ, στη Βοιωτία σημαίνει να αποκτήσει επιτέλους η Λιβαδειά κομμουνιστή δήμαρχο”.

Αναφέρθηκε στις “ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν από μια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του και από την άλλη η ΝΔ με το «μέτωπο ενάντια στο λαϊκισμό» για να εμποδίσουν το λαό να δει την στρατηγική τους σύγκλιση στα στρατηγικά, και κρίσιμα για τη ζωή του λαού, ζητήματα.

Όπως σημείωσε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ “μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό όταν μιλάνε για την καπιταλιστική ανάπτυξη, “δηλαδή την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου” που έχει ως προϋπόθεση “να παραμείνουν σε ισχύ όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων, να παραμείνει ως έχει και να ενισχυθεί το αντεργατικό οικοδόμημα, να προχωρήσουν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ και να συνεχίζει ο λαός να ματώνει για πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος, μόνο και μόνο για να μένει χρήμα στα κρατικά ταμεία για τις επενδύσεις του κεφαλαίου”.

Όλα τα υπόλοιπα περί «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «βιώσιμης ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ είναι το ίδιο παραμύθι που θέλουν να πουλήσουν στους εργαζόμενους και στους αγρότες” πρόσθεσε.

07/04/2019 12:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Πόλεμο κατά της δεξιάς κήρυξε ο Τσίπρας από το Γαλάτσι: Παρέα με τον …Θεοχαρόπουλο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: