Νέο…Κερίτη φοβούνται στην Κρήτη: “Φούσκωσαν” ποτάμια, παρασύρθηκαν οχήματα, “άνοιξαν” δρόμοι




Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια περιμένουμε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019.

Τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 21 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηράκλειο: Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις- Παρασύρθηκαν οχήματα, έκλεισαν δρόμοι

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή καταγράφονται προβλήματα και στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων.

Η έντονη βροχόπτωση που έπεσε στη Βιάννο τα ξημερώματα του Σαββάτου αλλά και κατά την διάρκεια της νύκτας που πέρασε, είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει ποτάμι της περιοχής και να παρασύρει δυο αυτοκίνητα. Photo via neakriti.gr

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο της δημοτικής οδού από Κερατόκαμπο προς ‘Αρβη, της δημοτικής οδού από ‘Αρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα, της γέφυρας στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο και από τα Τέρτσα προς Μύρτος.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω καθιζήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός λόγω καθιζήσεων.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Μανώλης Κοκοσάλης, περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας, τα Σαμανια κ.α έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.

«Τα συνεργεία μας είναι επι ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται». Ο κ. Κοκοσάλης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και εφόσον είναι εφικτό να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Φοβούνται μη επαναληφθεί… σκηνικό Κερίτη

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από την γέφυρα του Μύρτου, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς όπως αναφέρουν, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν στο neakriti να δούμε εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία και κατέρρευσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, meteo, neakriti

“Φούσκωσε” ποτάμι στη Βιάννο της Κρήτης: Παρασύρθηκαν δύο οχήματα τα ξημερώματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: