Μποϊκοτάζ στα ΜΜΕ,μέσω social media,οι Άγγλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς




Κορυφαίοι παίκτες της Premier League προέβησαν σε 24ωρο μποϊκοτάζ προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρόσφατα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς. Το μποϊκοτάζ, που οργανώθηκε από την Ένωση Επάγγελματιών Ποδοσφαιριστών, στοχεύει να φέρει τους παίκτες μαζί για να απαιτήσουν περισσότερη δράση από το σύνολο των ΜΜΕ. Η κίνηση, η οποία υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από τον αμυντικό της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ, έρχεται μετά από σειρά ρατσιστικών συμπεριφορών στον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο στην Αγγλία, όσο και στο διεθνές στερέωμα, που έχει επεκταθεί από τον αγωνιστικό χώρο στις εξέδρες και στα μέσα ενημέρωσης.

Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών (PFA) ανέφερε ότι η εκστρατεία αυτή ήταν το «πρώτο βήμα από αυτά που θα ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο» και η οποία θα ασκεί πίεση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην διοργανώτρια αρχή του αγγλικού ποδοσφαίρου, στην κυβέρνηση, αλλά και στους διεθνείς φορείς που διοικούν το ποδόσφαιρο, την FIFA και την UEFA.

Η Σιμόν Πάουντ, επικεφαλής στον τομέα της ισότητας της PFA, δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να κάνει τόσα πολλά καλά στον κόσμο. Πρέπει πάντα να προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δημοτικότητα και την επιρροή του αθλητισμού για να κάνουμε θετικές αλλαγές. Τους τελευταίους μήνες παρατηρήσαμε αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής κακοποίησης σε όλο τον κόσμο και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Δεν μπορούμε να σταθούμε, ενώ δεν γίνονται πολλά για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά.»

Ο Ρόουζ, ο οποίος έπεσε «θύμα» ρατσιστικής συμπεριφοράς από τους οπαδούς του Μαυροβούνιου τον περασμένο μήνα στον αγώνα της Εθνικής Αγγλίας στην Ποντκόριτσα δήλωσε πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου» εξαιτίας του ρατσισμού, συντάχθηκε με την εκστρατεία αυτή τονίζοντας «το ποδόσφαιρο έχει πρόβλημα με τον ρατσισμό.»

«Δεν θέλω στο μέλλον κάποιοι παίκτες να υποστούν αυτό που έχω βιώσει στην καριέρα μου. Συλλογικά, απλά δεν είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε εμπόδιο, ενώ γίνονται τόσα λίγα από τις ποδοσφαιρικές αρχές και τις εταιρείες των ΜΜΕ για να προστατεύσουν τους παίκτες από αυτή την αηδιαστική συμπεριφορά», πρόσθεσε ο διεθνής άσος των Λονδρέζων.

Η PFA ενθάρρυνε τους επαγγελματίες παίκτες, του ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου, να ποστάρουν #Enough στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, πριν την έναρξη του μποϊκοτάζ στις 9 το πρωί της Παρασκευής (19/04).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: