Ισόβια κάθειρξη σε νοσοκόμα για ανθρωποκτονίες ασθενών σε νοσοκομείο της Τοσκάνης




Ιταλίδα νοσοκόμα καταδικάστηκε το βράδυ της Παρασκευής να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς κρίθηκε ένοχη για τους φόνους το 2014 και το 2015 τεσσάρων ασθενών στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο (Τοσκάνη), ανακοίνωσε δικαστής.

  • Η Φάουστα Μπονίνο, την οποία βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση, διακήρυξε για άλλη μια φορά την αθωότητά της ακούγοντας την ετυμηγορία, που απαγγέλθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πέντε ωρών και πλέον, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi.
  • Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της καταδικαστικής απόφασης, που παραμένουν προς το παρόν εμπιστευτικές, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας που κατηγορείτο για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

Οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπατίστι σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή — αλλά όχι απελπιστική — κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

20/04/2019 07:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ρώμη, Ιταλία

Χρήματα για την αποκατάσταση της Notre Dame υπάρχουν, όχι όμως τεχνίτες, λένε οι ειδικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: