Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από το κάστρο Παλαμήδη στο Ναύπλιο μία ημέρα πριν την Πανσέληνο του Απριλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Η ροζ πανσέληνος συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. Δε είναι όντως το φεγγάρι ροζ, απλά έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

H ροζ πανσέληνος του Απριλίου

Το φεγγάρι ανατέλλει πάνω από το κάστρο Παλαμήδη στο Ναύπλιο μία ημέρα πριν την Πανσέληνο του Απριλίου, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Η ροζ πανσέληνος συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. Δε είναι όντως το φεγγάρι ροζ, απλά έχει πάρει το όνομά του από το λουλούδι Wild Ground Phlox, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζει την Άνοιξη.Το Wild Ground Phlox αποκτά ένα λαμπερό ροζ χρώμα και συνδέεται με την πανσέληνο του Απριλίου, σηματοδοτώντας παραδοσιακά το τέλος του χειμώνα, την αρχή της Άνοιξης και το Πάσχα. Το χρώμα του φεγγαριού θα είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο. Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της διάχυσης του φωτός από το φεγγάρι στην σκονισμένη ατμόσφαιρα, όταν το φεγγάρι είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα, «μεταφέροντας» τα χρώματα αυτά στα μάτια μας.

Για τον ίδιο λόγο έχουμε και κόκκινα ηλιοβασιλέματα, εξηγούν οι ειδικοί. Στην Ελλάδα η ροζ πανσέληνος θα είναι ορατή σε όλο της το μεγαλείο στις 02:12 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Be the first to comment on "H ροζ πανσέληνος του Απριλίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*