Ευγνωμοσύνη του πιστού Μπενιαμίν στον Τραμπ: Ονομάζει οικισμό στο Γκολάν με το όνομά του




Την αφοσίωσή του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την αναγνώριση της κυριαρχίας του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν εκφράζει εμπράκτως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RT.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα ονομάσει έναν οικισμό στα Υψίπεδα του Γκολάν με το όνομα του προέδρου Τραμπ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απόφασή του να αναγνωρίσει την περιοχή ως ισραηλινό έδαφος.

“Προς τιμήν του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος αναγνώρισε την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, (το Ισραήλ) σύντομα θα ονομάσει έναν οικισμό στην περιοχή με το όνομά του. Καλές γιορτές!”, γράφει το tweet του Νετανιάχου.

 

“In honor of President Trump, who recognized Israel’s sovereignty over the Golan, [Israel] will soon call for a settlement in the Golan Heights in his name. Happy holiday!”a messages posted from Netanyahu’s Twitter account said on Tuesday.

Ο Τραμ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναγνωρίζει την περιοχή ως ισραηλινό έδαφος, λίγο πριν τις εκλογές στο Ισραήλ τον Απρίλιο.

Το Γκολάν βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967. Το 1981 προχώρησε στην προσάρτηση των Υψιπέδων, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν αναγνωρίστηκε ούτεε από την διεθνή κοινότητα ούτε από το Σουμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Νετανιάχου για την ονομασία του οικισμού είναι μία μόνο από τις χειρονομίες θαυμασμού του προς τον Αμερικανό πρόεδρο. Εξάλλου, ο Νετανιάχου και το κόμμα του, Likud, είχαν αναρτήσει κατά την προεκλογική περίοδο αφίσες των δύο ηγετών. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ χαρακτήριζε σε ομιλία του ενώπιον Αμερικανών Εβραίων κατά την διάρκεια των εορτασμών για την αναγνώριση του Γκολάν, ως τον “πρωθυπουργό σας” (σ.σ. των Εβραίων).

Πηγή: RT

Ο Τραμπ υπέγραψε παρουσία Νετανιάχου το διάταγμα για την κυριαρχία στο Γκολάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: