Συναγερμός στο Λονδίνο: Άγνωστος εμβόλισε το όχημα της Ουκρανής πρέσβεως και συνελήφθη




Στο πόδι βρίσκονται οι αρχές του Λονδίνου μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας στο Holland Park κοντά στο Κένσιγκτον.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η βρετανική αστυνομία πυροβόλησε όταν ένα όχημα εμβόλισε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του πρεσβευτή της Ουκρανίας, σήμερα στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική πρεσβεία.

Από το περιστατικό αυτό, δεν υπήρξαν τραυματισμοί σύμφωνα με την πρεσβεία.

Το επίσημο αυτοκίνητο του πρεσβευτή εμβολίστηκε σήμερα το πρωί καθώς ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την πρεσβεία, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

“Η αστυνομία κλήθηκε άμεσα, ενώ το αυτοκίνητο του υπόπτου μπλοκαρίστηκε. Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, ο ύποπτος εμβόλισε και πάλι το αυτοκίνητο του πρεσβευτή. Αντιδρώντας, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά του οχήματος του υπόπτου,” εξήγησε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

  • Νωρίτερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, εκπρόσωπος της Πρεσβείας ανέφερε ότι άγνωστο όχημα χτύπησε επάνω στο όχημα που χρησιμοποιεί για τα επίσημα καθήκοντά της η Ουκρανή πρέσβης Νατάλια Γκαλιμπαρένκο.

Ο άνδρας που επέβαινε στο άγνωστο όχημα απειλούσε με όπλο, με αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να ανοίξει πυρ κατά του αυτοκινήτου του άνδρα, άγνωστο πόσες φορές.

  • Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στην Daily Star ότι ακούστηκαν τουλάχιστον δέκα πυροβολισμοί, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας διαψεύδει ότι ο άγνωστος πυροβόλησε.

Ο άνδρας που επέβαινε στο όχημα συνελήφθη.

  • Ερωτηθείς για τυχόν κίνητρα που προκάλεσαν την ενέργεια του αγνώστου ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας απάντησε ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί πιθανά κίνητρα, ούτε κατέστη δυνατόν να αναγνωρίσει τον άνδρα.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Πρεσβεία δεν είχε δεχθεί απειλές τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες.

 

Αντιαεροπορικές δυνάμεις της Συρίας αναχαίτισαν ισραηλινούς πυραύλους στην Χάμα (video)

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ , Telegraph, Daily Star

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: