Εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα: Η πρόγνωση του καιρού για την Μ. Παρασκευή




Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Μικρή ανάσχεση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 25 ταμεία στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων αποχωρούν από την πρωτεύουσα.

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.

Από το πρωί σήμερα, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί στους δρόμους ενώ η κίνηση των φορτηγών απαγορεύεται στα εθνικά δίκτυα μέχρι τις 16:00.

Στα λιμάνια

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους.

Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν προχθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα. Για σήμερα, από τον Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά μέσα για να αποδράσουν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα. Στη Ραφήνα, αν και τα δρομολόγια ήταν μειωμένα σε σχέση με την περσινή χρονιά (εννέα φέτος όταν πέρυσι ήταν 10) αναχώρησαν 4.493 επιβάτες, όταν πέρυσι, την ίδια ημέρα είχαν αναχωρήσει μόλις 2.946. Όσον αφορά τα οχήματα, 1.268 οχήματα έφυγαν, όταν πέρυσι μετακινήθηκαν μόλις 853.

Από το λιμάνι του Αργοσαρωνικού, τα δρομολόγια ήταν τα ίδια με αυτά του περασμένου έτους, δηλαδή 28, και 4.760 αναχώρησαν φέτος όταν πέρυσι, είχαν αναχωρήσει 4817 επιβάτες. Συνολικά 791 οχήματα αναχώρησαν με τα χθεσινά δρομολόγια, όταν πέρυσι ήταν 781. Από το λιμάνι του Λαυρίου, πραγματοποιήθηκαν έξι δρομολόγια με 1349 επιβάτες, όταν πέρυσι είχαν πραγματοποιηθεί πέντε δρομολόγια με 302 επιβάτες πέρυσι. Συνολικά 47 αυτοκίνητα μετακινήθηκαν χθες, όταν πέρυσι είχαν μετακινηθεί 32.

Η ελληνική φύση στολίζει με τα λουλούδια της τον Επιτάφιο: Ήθη και Έθιμα σε όλη την Ελλάδα

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες και στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη τοπικά 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα σταματήσουν μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Χιλιάδες εγκατέλειψαν τις πόλεις: Ο Ελληνισμός κλίνει το γόνυ μπροστά στα Πάθη του Ιησού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: