Δεν έχουν τον …Αλλάχ τους οι Τούρκοι: Μέχρι και UAV έστειλαν στο Αιγαίο τη Μεγάλη Παρασκευή




Μέχρι και UAV επιστράτευσαν οι γείτονές μας για να προκαλέσουν “στο πλαίσιο των ΜΟΕ” που μάλιστα προβλέπουν πως σε μεγάλες εορταστικές περιόδους, δεν θα υπάρχουν εντάσεις και προκλήσεις.

Τριάντα εννέα ήταν συνολικά οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών από την πλειονότητα των αεροσκαφών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι προκλήσεις ξεκίνησαν από χθες όταν έπεσε το σκοτάδι. Μαχητικά της Τουρκίας έκαναν την εμφάνισή τους εντός του Εθνικού Εναέριου χώρου. Ωστόσο η ίδια τακτική ακολουθήθηκε από νωρίς το πρωί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι Πολεμικές Μοίρες του Αράξου που βρίσκονται σε readiness σε Καστέλλι και Σκύρο, ανέλαβαν πρώτες την αναχαίτιση των Τουρκικών Μαχητικών και ακολούθησαν αερομαχίες.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν, επίσης, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσης ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, για τρίτη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ:

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 6 ζεύγη τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 1 τουρκικό CN-235 και 1 τουρκικό UAV. Καταγράφηκαν 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου – όλες από τα τουρκικά μαχητικά- σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και τη Μ. Παρασκευή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: