Το Λιμενικό διέσωσε έντεκα μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο στο Φαρμακονήσι




Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα 11 μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου προέβησαν χθες βράδυ στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Εξάλλου, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας ότι το Ι/Φ σκάφος αναψυχής “ΣΤΟΡΜ ΡΑΪΝΤΕΡ” N. Πάτρας 473, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμένα Αρτέμιδας, παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επί του σκάφους δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στελέχη της οποίας προέβησαν σε ολική απάντληση υδάτων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.

Αποτρόπαια, εξωφρενική και καταδικαστέα η επίθεση εναντίον γυναίκας, λέει ο Βασιλειάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: