Ανακοίνωσε τη διαδικασία ανάπτυξης των S-400 ο Ακάρ: Συνεχίζει, λέει, συνομιλίες με ΗΠΑ




Η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 επί τουρκικού εδάφους θα ξεκινήσει στον Οκτώβριο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, επισημαίνοντας ότι η αγορά των S-400 ήταν «αναγκαστικό μέτρο». Ωστόσο, η τοποθεσία ακόμη εξετάζεται, είπε.

  • « Η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η πολεμική αεροπορία μελετάει σε ποιες περιοχές είναι καλύτερο να εγκατασταθούν» δήλωσε ο Ακάρ.
  • Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η απόκτηση συγκεκριμένα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων «δεν ήταν προτίμηση της Τουρκίας , αλλά αναγκαστικό μέτρο», προσθέτοντας ότι οι S-400 χρειάζονται «για να διασφαλίσουν την προστασία του πληθυσμού της χώρας»

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει από τη δεκαετία του ’90 πυραυλικές απειλές, επομένως δεν είναι απλά επιλογή αλλά ανάγκη να διαθέτει ένα αντι-πυραυλικό σύστημα.

Και ανακοίνωσε παράλληλα την απόφαση της Άγκυρας να μην αγοράζει πλέον εξοπλιστικά προγράμματα αλλά να είναι μόνο συμπαραγωγός χώρα. «Η Τουρκία βαρέθηκε πλέον με τις αγορές. Θα συνεργαζόμαστε με άλλους στην παραγωγή, θα μεταφέρουμε τεχνολογία, θα γίνουμε κι εμείς παραγωγοί. Γιατί πλέον στο σημείο που έχουμε φτάσει γνωρίζουμε αρκετά», τόνισε.

Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον «συνεχίζουν τις συνομιλίες για τις ενδεχόμενες πωλήσεις στην Τουρκία των αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot».

Για την “Γαλάζια Πατρίδα”

Καταβάλλουμε προσπάθειες για να αναπτύξουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, με βάση το διεθνές δίκαιο και εργαζόμενοι να φέρουμε σε πολύ καλό επίπεδο τις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χολούσι Ακάρ.

  • Κατά την επιθεώρηση της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στο πλαίσιο των επαφών με τους ομολόγους του και τις εργασίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών προσπαθούν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες σχέσεις. “Ασφαλώς στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζουμε χωρίς ανελλιπώς τις εργασίες μας για προστασια των δικαιωμάτων και συμφερόντων του λαού μας”, ανέφερε.

Για την άσκηση Γαλάζια Πατρίδα ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έδειξαν την ισχύ τους στη στεριά, τον αέρα και τη θάλασσα. “Η άσκηση ήταν πολύ επιτυχημένη”, ανέφερε.

08/03/2019 15:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ – TASS
Άγκυρα, Τουρκία

Ξεκινούν οι περιπολίες Μόσχας και Άγκυρας στην Ιντλίμπ, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: